Fodbold, Forside, Generelt

En point-høst på 7 point i 4 kampe i Oprykningsspillet er absolut godkendt, når man samtidig kan konstatere, at HIK i perioder har spillet virkelig godt. Ikke mindst lørdagens sejr over Brabrand fik de ca. 200 tilskuere i Gentofte Sportspark op at stå i begejstring. Det blev til fire fremragende mål (Andreas Smed 2 og Isak Taanander 2) imod et hold, der er kendt og respekteret for et fysisk, disciplineret spil.

Kampene er med succes blevet brugt af Kristoffer Wichmann til at arbejde lidt med taktik og systemer, og samtidig har de sidste fire opgør givet debut til ikke mindre end 4 unge HIK’ere:

Nikolaj Thomsen, en driblestærk og løbevillig offensivspiller fik sin debut imod Thisted i forrige hjemmekamp, mens den stærke og offensivt-indstillede venstreback Elie Mavula startede inde mod Jammerbugt og gjorde det glimrende. Begge kommer fra HIK’s egen ungdomsafdeling. 18-årige Oliver Andersen, der er ”uddannet” hos FCK, debuterede – og scorede – da han kom ind fra bænken mod Thisted og understregede, at han er en rigtig stærk centerforward. Og sidst men ikke mindst fik 19-årige Mads Christiansen debut i forsvaret fra starten af kampen mod Middelfart og spillede en ”kongekamp”, en bedrift, som han gentog i den underholdende sejr over Brabrand.

Kampen mod Brabrand markerede samtidig afskeden med to af HIK’s store personligheder i de senere år, idet Martin Andersen stopper sin karriere og Adam Riis fortsætter i amerikansk soccer efter sommerferien.

Martin har med sin erfaring og indsigt fra blandt andet Lyngby i Superligaen været med til at udvikle HIK’s professionelle miljø, siden han kom til klubben i januar 2017. Det har Adam i høj grad også. Han er for os alle en ”søn” af klubben, forstået på den måde, at han har været i HIK hele sit liv. Adam fik sin debut som 18 årig i 2016 og har vist, at det er muligt at gå fra ”lagkagefodbold” i HIK til en virkelig fin klubkarriere, der altså nu forsætter på den anden side af Atlanten.

Begge har været en vigtig del af anførergruppens fine arbejde med klubbens ledelse igennem årene, og vi ønsker dem al held og lykke i fremtiden.

HIK’s 1. Senior mangler nu to kampe: Vi slutter af på Gladsaxe Stadion lørdag d. 4. Juli, men inden da spiller vi en sand gyser mod Aarhus Fremad på onsdag d. 1. Juli kl 19.00. Aarhus Fremad, der intenst kæmper om oprykningspladsen med Helsingør, kommer med et super hold, men vi har tænkt os at sætte en stopper for deres fremmarch.

Vi har allerede modtaget mange forhåndsbestillinger på billetter, for Aarhus Fremad er en klub med mange fans i København. Der bliver fyldt på tribunen – med to meters afstand – glæd jer 😉