Fodbold, Forside

Det blev en dramatisk onsdag aften på Gentofte Stadion, da HIK efter straffesparkskonkurrence blev sendt ud af DBU Pokalen af fuldtidsprofferne fra Silkeborg IF. Kampen har fået et efterspil ovenpå netop straffesparkskonkurrencen, som blev afviklet i strid med reglerne. 

Forkert kampafvikling
Kampens dommer valgte således, uden de impliceredes viden, at afvikle straffesparkskonkurrencen efter et endnu ikke indført princip, det såkaldte ‘ABBA’. Afgørelsen skulle i stedet være afviklet efter ‘ABAB’, hvor hvert hold skiftes til at sparke. Det bekræftede Divisionsforeningen overfor klubberne torsdag.

HIK Fodbolds formand, Lone Falsig, forklarer hvorfor et enigt HIK Fodbold, inkl. bestyrelse, sportsligt udvalg, trænere og spillere, har valgt at indgive en protest efter den fejlagtige og forvirrende afgørelse på kampen:

“Alle hold har krav på en korrekt kampafvikling. Det her var ikke et spørgsmål om en enkelt dommerfejl eller et tvivls-spørgsmål i kampen. Det handlede om det helt grundlæggende, nemlig selve afviklingen og afgørelsen af en kamp. Derfor har vi indsendt protesten”.

Protesten er nu overdraget til Fodboldens Disciplinærinstans, som vil træffe beslutning i sagen.