Fodbold, Forside

Vores skribent har været i sit metaforiske hjørne i denne uge, og tager os med en tur under vandet i en rejse gennem efteråret for alle HIKs hold. Desuden kan det nævnes at HIK med 4-1 sejren hos FC Roskilde i går sikrede sig sejr nummer 200 i efteråret. God fornøjelse!

Tættest på HIK af vore kongelige slotte er Charlottenlund Slot – præcis 10 fodboldbanelængder i fugleflugt fra os. Slottet skyldes i første omgang Christian 4 – det var ham, der omdannede Ordrups marker til dyrehave. Barnebarnet – Christian 5 – anlagde Jægersborg Alle og moderniserede det eksisterende lysthus. Næste Christian – Christian 6 – gav det videre til sin søster Prinsesse Charlotte Amalie, og hun sørgede for at bygge Charlottenlund Slot op fra bunden af materialer, man kunne hente fra Københavns Slot, der blev nedrevet samtidigt. Så der er rester fra Blåtårn i vores nabo fra den tid, hvor Leonora Christine skrev sit Jammersminde. Vores nuværende dronnings farfar, Christian 10, er født på slottet – da han var på den kommende Christian 11s nuværende alder (angriberen på U12 drenge 4 er lige blevet 11) – blev slottet udvidet under ledelse af arkitekt Ferdinand Meldahl. Han havde også opført Maglegård – sådan går tingene tit i ring. Senest har slottet huset Danmarks Fiskeri- og Havundersøgelser. Vi fik en af de havbiologer, som de har uddannet, til inden efterårssæsonen gik i gang at mærke 39 fisk – 1 art for hvert af vore 39 tællende HIK-hold – med en lille chip, før de blev genudsat i Øresund. Vores flaskepost til denne uge har været forsynet med en lille sensor, så den har kunnet finde frem til de 39 under sin tur i havn.

Den første chip, der klikkede ud, var U14 drenge 03-Øst – placeret i en torsk. U14 er jo den alder, hvor den første spæde skægtråd kan indfinde sig. Desværre ynder torsken at bevæge sig tæt ved bunden – U14 Øst blev da også nr. 6 ud af 9, men det ændrer ikke ved, at det er en populær og meget velsmagende fisk. Tæt på slår chippen for U13 drenge 04-2 ud – placeret i en fjæsing. En drilsk fætter – tilmed giftig, men yderst velsmagende selv om kødet er lidt tørt. Lever mest nedgravet – desværre også vores U13-2, der sluttede som nr. 8 ud af 9. Et stykke over bunden støder vi på den største af vore rokker – skaden – med en indsat chip for 4. senior. Opholdt sig længe faretruende tæt på bunden, men sluttede 4. sidst og får endnu en sæson i Serie 4. Ikke mindst ”rokkevingerne” er i røget tilstand en lækkerbisken. Ikke langt fra har skrubben lagt sig til rette på bunden for et lille hvil – rummer chippen fra 7M Herre, der sluttede som nr. 5 ud af 10 – en yndet spisefisk. Så støder vi på en enkelt stør – et ret sjældent syn på vores flaskeposts breddegrader, men støren er en strejffisk. Den rummer chippen for Kvindeholdet, der dette efterår var at finde i kvinde 7M-rækken efter en udflugt til Old Girls sæsonerne forud. Især æggene fra denne fisk er jo en delikatesse, men størkød smager nu også fortrinligt. Holder til nær bunden – kvinderne sluttede som nr. 8 ud af 10.

Næste udslag kom på en havkat – den rummer chippen fra Old Boys. Kendt som en rigtig benknuser – tænderne kan klare selv en østersskal. Kødet smager meget fint, men folk spiser jo ikke katte og hunde her til lands – så det går under navnet Koteletfisk. Elsker livet tæt på bunden – Old Boys sluttede i nederste halvdel som nr. 6 ud af 10. Veteranernes chip indsat i en rødfisk – den søger gerne ud på det dybere vand. Udmærker sig blandt fiskene ved at være levendefødende. Heldigvis har Veteran-holdet da også givet fædrene ophav til en del gode fodboldspillere på de yngre HIK-hold – Krog, Bach, Moe, Helt Hansen. Veteran sluttede midt i ud af 14 hold. Ålekvabben næste udslag – rummer chippen for 3. senior. Desværre en udpræget standfisk – bevæger sig ikke overvældende langt omkring. 3. senior parkerede sig næsten fra dag 1 midt i sin række og forblev dér. Så kommer næste fisk svømmende forbi – pighajen med chippen for 5. senior. Den er helt modsat – en rigtig strejfer. 5. senior har da også bevæget sig noget op og ned i sin række – slutter som nr. 5 ud af 11, men har undervejs været oppe som nr. 4. Holdet ynder selv at bruge det mere tiltalende kælenavn” Kongeål”. Spises bedst i gelé, men så er det også en rigtig delikatesse. Tæt ved får vores flaskepost udslag på chippen for Super Grand Old Masters – sat i en pighvar. En art, hvor hannerne er i klart overtal – vi har da også til gode at se et Super Grand Old Ladies. Denne yderst velansete spisefisk kan ikke lide at komme alt for højt op i vandet, – vores pighvar var dristig nok til at slutte som nr. 4 ud af 10. Tæt ved finder vi en anden fladfisk – rødspætten med chippen fra Grand Old Masters. Den har alle smagt – de røde pletter kommer af, at den er lidt misundelig på storebror Super GOM, for den sluttede selv som nr. 6 ud af 9. Sidste udslag i denne omgang kom fra en helleflynder – med chippen for U15 drenge 02-2. En meget omstrejfende karl, der dog ynder at være tæt på bunden og kan være grådig. Vores U15-2 måtte godt have været lidt mere grådig i sin pointhøst – sluttede som nr. 6 ud af 9.

Sensoren på flaskeposten blev nu rettet mod de, der bevæger sig helt frit i vandet. Første udslag var på en hellefisk – denne besynderlige fladfisk, der svømmer på højkant langt over bunden. Den rummede chippen for Supermasters, der sluttede fremme som nr. 4 ud af 12. Kort efter tjekker en kulmule ind – med chip fra U13 pige Øst. Søger sin føde i de højere vandmasser – så gør det mindre, at den holder pause nær bunden. En af de torskearter, der ikke har skægtråd – en ”ægte pige”. Vores kulmule tog for sig af retterne helt oppe som nr. 4 ud af 10 og var eneste HIK-hold, der vandt point på en protest. Lige efter kom udslaget for U12 piges chip – placeret i en sej. Meget passende navn, for det er sejt at have et U12-hold i en tællende række – det skal man til DBU Sjællands vande for at opleve. Sejen er en udpræget vandrer – det skal man også være i den række, hvor vi sluttede som nr. 2 ud af 11 – for man skal langt omkring. En frygtindgydende kæmpe kommer så forbi – en brugde med chippen for 2. senior. Den hajart er helt ufarlig for andre, men skal have meget at spise. Vores brugde tog da også så mange point indenbords i det udspillede gab, at det ender med en 2. plads (gav oprykning) ud af 12. Næste udslag er på en laks – med chip for U14 drenge 03-2. Dens kvalitet som spisefisk i alskens udstykninger kender alle – vores laks sluttede som nr. 3 ud af 11. Kort efter lander flaskeposten i en sildestime – anføreren med chippen for Peter Møllers U14 drenge 03-3 – også laks kan jo tilberedes på alskens faconer. I år blev det til en 3. plads ud af 9. Næste gæst – en rød knurhane med chippen fra U16 pigerne. Den spøjse kusine (burde vel her hedde knurhøne) – kan finde på at skyde helt op af vandet ligesom flyvefisk. Velsmagende – navnet kommer af, at den kan give lyde fra sig med sin svømmeblære og vores gjorde det for på fair vis at gøre opmærksom på, at vi havde 1 en anelse for gammel spiller med – det blev til en 2. plads ud af 9.

Atter havner vi i en stime med flaskeposten. Denne gang de meget hurtigsvømmende makreller – med chip for U14 drenge 03-4. Vores makrel ikke helt hurtig nok til at snuppe 1. eller 2. pladsen, men en godkendt 3. plads ud af 8 til denne velsmagende fisk. Så kom en af havets kæmper – en klumpfisk – forbi. En rigtig verdensmand, der bedst kan lide at være helt oppe, hvor det sker – gerne med den store rygfinne stikkende op af vandet. Vores klumpfisk rummede chippen for U13 drenge 04-3 – de sluttede på en flot 2. plads ud af 8. Tæt efter fulgte sildehajen – med indsat chip for 6. senior. En hurtig fætter, der æder næsten alt på sin vej – dog ikke klumpfisk. Vores sildehaj tog yderst godt for sig af retterne – vandt sin række som ubesejret og rykker op i Serie 4. Kort efter dukker en stime hestemakreller op – chip for Fulton U14-drengene. Stimen kom helt til tops som nr. 1 i sin række i denne første sæson. Parat til nye eventyr i havet.

Endelig kommer vi ind på lidt lavere vand – her møder vi den farvestrålende fløjfisk med indsat chip for 1. senior. Kendt for sine opadvendende øjne – ser længselsfuldt efter top 4 – men holder selv til desværre noget længere nede. På samme sted får vi udslag på en havlampret med chip fra U16 drenge 01-2. Ellers kendt for at kunne finde på at stige op i vandmasserne og nappe alt fra sin udgangsposition, men vores havlampret bestemte sig – godt nok sent – til at blive nede som nr. 6 ud af 7. Den af vore torskearter, der ofte holder til tættest ved bunden, er kulleren – den bar chippen for U15 drenge 02-3. En fin spisefisk – på engelsk bærer den navnet haddock – vores blev atypisk for kullere heldigvis nr. 2 ud af 7. Lidt længere inde støder vi på den lille ulk – indsat chip for U19 drenge 2. Anses ellers for at være altædende – ja nærmest grådig – men også noget træg. Vores ulk spiste for lidt – og var for træg til at møde frem mod AB Tårnby på udebane – så det ender med en plads som nr. 4 ud af 8. Tæt ved møder vi isingen – med U13 drenge 04-5s chip – en bundlevende fladfisk, der desværre ikke var klar til at gå på pointjagt allerede fra kamp 1, som vi helt opgav, så det ender med en plads som nr. 3 ud af 7. Kort efter får vi udslag på en havtaske – med chip fra U17 drenge 2 – og med øgenavnet ”Bredflab”. Graver sig ned og ligger på lur – desværre forblev vores helt nedgravet til sidst og tog sig i stedet for at gå på lur selv en lur, tabte de to sidste kampe uden at komme frem. Rakte til en 4. plads ud af 6. På samme bundområde finder vi den strømlinede hvilling – kan lokkes væk fra bunden, når der er føde i sigte. Det skete heldigvis for vores hvilling, for den havde chippen for U15 drenge 02-Øst. Det rakte til en mere end godkendt plads om nr. 4 ud af 6 og i Pokal-kvartfinale.

Selv om skrubben er en fladfisk og derfor er skræddersyet til at ligge på bunden, så kan den godt lokkes op derfra. Det skete heldigt for os for vores skrubbe, for den rummede chippen for U13 drenge 04-4, der ender på en 4. plads ud af 6. Tungen – endnu en fladfisk – er kendetegnet ved at hunnen er større end hannen. Gad vide hvorfra den har fået sit navn ? Vores tunge bar chippen for U14 pige 7M. En yderst velsmagende fisk, der ikke er lige aktiv alle døgnets 24 timer. Vores var aktiv nok til at slutte fremme som nr. 2 ud af 6. Sidste udslag kom fra en kutling på meget lavt vand – den rummede U13 drenge 04-Øst-chippen. En lille fisk – men U13 er jo også de yngste drenge i tællende række. Forsynet med en lille sugetragt, som kan bruges til enten at suge sig helt fast til bunden eller suge sig fast til en større sten godt oppe fra bunden. Heldigvis valgte vores kutling at være rigtig dygtig til det sidste – vi slutter som nr. 2 ud af 5.

Tæt på havneindløbet, hvor lystfiskerne står på molen – har 4 spisefisk samlet sig. En grådig krabat – en havål med chip for U16 drenge 01-Mester. Vandt sin række med maximum point og vil meget gerne gøre opmærksom på, at den som en ægte havål er parat til at tage på langture til foråret, gerne i Øst-rækken. Tæt på den en stime brislinger – med chip for U15 drenge 02-4. Kaldes også skarpsild – og skarp var, hvad vores brisling var dette efterår. Snuppede 1. pladsen i sin række. Havørreden – med chip for U13 piger 2 – holder også til her. En eftertragtet fisk for enhver sports- og lystfisker – heldigt for os, at vores havørred snød alle de, der ville snuppe den. I stedet tog den 1. pladsen i sin række indenbords. Og så, lige inden sensoren var ved at løbe tør for batteri, dukkede en stime hornfisk op – denne velsmagende, grønbenede synsfisk, der især er aktiv om dagen. Den rummede chippen for Grand Veteran Masters – der jo netop spiller sine kampe om mandagen kl. 11 – og gjorde det så godt dette efterår, at den fik spist sig til maximumpoint og dermed endnu en 1. plads ligesom i foråret.

Lige inden flaskeposten blev samlet op dukkede et par at havets store strejfere forbi inden de straks stak til havs igen.  De er kun halvvejs i deres helårsturnering. Først en flok tun – med chippen for U19 division. Meldte lige, at det går ganske fint – en plads solidt i midten. Kort efter kom en sværdfisk – en ægte strejfer, der med sit imponerende spyd ynder at holde til helt oppe nær overfladen. Godt for os, for den rummer chippen for U17 divisionen – og imponerer ved at føre DBU-divisionen midtvejs som ubesejret. Hvis du studser over, at vores havbiolog har været så forudseende at få sat chippene ind i lige netop en art, der kom til at passe til holdet – så skal du vide, at dels er vore dages havbiologer meget kloge og dels er de mindst lige så heldige som deres kolleger, meteorologerne, til at spå om fremtiden.

Når vi sejr nr. 200 i tællende kampe i efteråret 2016 ? Inden sidste weekend manglede vi 2 – og vi spillede præcis 2 tællende kampe i lørdags i DBU-divisionerne mod B 93. Først sejrede U17 drenge 1-0 – dernæst tabte U19 drenge 0-2. Nu er der 4 skud tilbage til at nå også sejr nr. 200 : 3 kampe med U16 drenge – Roskilde, B 93, AB – og så U17 drenges pokalkamp mod Frem. To HIK-vinderhold – mon dog ikke …..

Ugens kamp spillet lørdag 12. november kl. 10.30 på Bagsværd Stadion mod Bagsværd – det var vores første af mange kampe i DBU København og Sjællands fælles vinterBold, hvor vi har 28 hold med. Kampen spillet af U15 drenge 02-3 og endte 2-1 til os – sejre er altid rare, også i trænings- og venskabskampe.

Frem til næste onsdag kan vi ønske tillykke til :

 1. november : Alberte Søgaard (U14 piger, 13)
  18. november : Ella Falkengaard (U13 pige 2, 12) – August Korsgaard (U13 drenge 5, 13)
  19. november : Rasmus Holck (U16 drenge M, 15)
  21. november : Mai Reinert (Kvinde 7M, 50)
  22. november : Alexander Dysseholm (U12 drenge 4, 11) – Daniel Korpak Andersen (U19 division, 17) – Christian Grønning (2. senior, 28) – Frederik Karaca (5. senior, 26)
  23. november : Emil Rosenbom (U12 drenge 6, 12) – Otto Wedell-Wedellsborg (U11 drenge 3, 11) – Otto Rantala (6. senior, 20)