Fodbold, Forside

Der var stor forløsning blandt spillere, trænere, ledere og det solbeskinnede publikum, da 1. senior lørdag på Maglen, omsider hentede sæsonens første hjemmesejr. De to seneste gevinster skal følges op på lørdag kl 15, når topholdet Middelfart kommer på besøg på Gentofte Stadion. Vejrprognoserne lover endnu bedre vejr- forhåbentligt kan spillerne også forlænge de gode takter på banen.

Stærk holdindsats

 Sejren over VSK Århus blev frem for alt grundlagt af et stærkt kollektiv, medens to fremragende, individuelle præstationer af første Carl Lange- og i overtiden Mathias Andersen- endte med at gøre forskellen på måltavlen (se highlights fra kampen her: HIK-VSK Århus)

Cheftræner, Peter Feher, var da også meget tilfreds med sit holds præstation:

”Vi spiller en fin kamp, hvor de ting vi arbejder med til træning, begynder at virke. Vi er ved at forme os som et hold, og når alle leverer en arbejdsindsats som i lørdags, giver det også udslag på resultaterne”.

Med sejren rykkede HIK op på den rigtige side af stregen, dog kun med et enkelt point ned til Holbæk, som i øjeblikket indtager rækkens 9.plads.

Anden omgang

HIK har nu mødt alle hold i Kvalifikationsspillet én gang. Det betyder, at der resterer syv runder af forårssæsonen- de omvendte opgør af de første syv kampe.

Første retur er topholdet fra Middelfart, som siden sæsonåbneren mod Holbæk, har fejet al modstand væk. Seks sejre i streg er det blevet til, kronet med sidste weekends 2-0 fuldtræffer i topopgøret mod Frem.

Peter Feher er ikke tvivl om at det er et stærkt hold, der venter på Gentofte Stadion, men har stadig stor tiltro til holdets egne evner:

”Det var vigtigt med den første hjemmesejr. Nu skal vi fortsætte de gode takter fra de seneste to kampe. Det var en svær kamp sidst, og vi ved at Middelfart er et godt hold. Vi glæder os”, slutter cheftræneren, der altså fortsat har til gode at se sit hold sejre på Gentofte Stadion.

Modstanderen

HIK har tidligere mødt Middelfart 3 gange på hjemmebane hjemme i en DBU senior turnering og alle er vundet. Største sejr er på 7-1, men der skal vi også tilbage til 14/11 – 1976. Seneste kamp var som bekendt for et år siden, hvor Middelfart med en mørk skygge over hovedet fra pointfratagelse pga. kørepengesagen, tabte 0-1 på Gentofte Stadion- og i øvrigt sluttede Oprykningsspillet med blot ét point.

Middelfart er jo godt kendt, thi stednavnet Mæthælfar forekommer første gang i Kong Valdemars jordebog (1200-tallet). Som by er Middelfart dog opstået i 1300-tallet og allerede i 1584 opførtes bygningen ”Borgmesters fjerding” – der efter mange skift og en fredning, nu er Holm’s restaurant (tidl. Hotel). Mange HIK ganer er blevet glædet der, i forbindelse med besøg hos, nu afdøde HIK’er, Ronald Rocks. Deres baconæggekage fås nok anderledes, men tro mig ikke bedre – spørg blot Ray. Er det blevet aften, kan deres fynske oksesteg med porter sovs anbefales.

Dagens modstander startede som Middelfart Gymnastikforening (med fodbold) der stiftedes 25/5-1900, få måneder før HIK. Ved sammenlægningen med Middelfart Boldklub i 1940 – fik de deres nuværende navn Middelfart G&BK. Klubben har gennem årene fostret mange talenter, af nuværende spillere er Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) og Rasmus Falk (FCK) – de mest prominente. Klubben er også kendt for Bent Outzen, der fik DBU landsholdsdebut (5/11-1966) – mens hans klub Middelfart, spillede i Fyns-serien! Bent repræsenterede senere B1909.

Ikke kun på spillersiden har gæsterne fostret mange talenter – DBU’s tidligere formand Allan Hansen, har ligeledes Middelfart G&BK som sin klub.

 Der er kampstart kl 15. Som altid med gratis entré for HIK-medlemmer under 18 år, og aktiviteter på Opvisningsbanen i pausen for de mindste. Gentofte Køkken & Catering tager sig af grillen, HIK Veteran/Oldboys af de kolde drikkevarer og KarmaCoffee af baristastationen. Prognoserne melder om 20 grader, så der er al mulig grund til at finde cyklen frem fra skuret. God kamp!