Fodbold, Forside

Pigeafdelingen i HIK Fodbold har efter et par mørke år i forbindelse med den forliste sammenlægning med B93 og BK Skjold, nu endeligt fundet fodfæste, og har igen spillere i alle årgange op til U16. Medlemstallet har forud for sæsonstart rundet 130; en fordobling på kun to år, og der arbejdes benhårdt på at få afdelingen til vokse yderligere.

Målrettet strategisk indsats

Pigefodbold er i det hele taget for alvor kommet på dagsordenen i Fodbold Danmark. DBU har med Kvindekommisionen, bestående af bl.a. prorektor på Københavns Universitet (og tidligere HIK-medlem), Lykke Friis og tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, for alvor åbnet op for debatten om ét fælles mål: Flere piger og kvinder i dansk fodbold, som også er navnet på Facebook-gruppen: Flere piger og kvinder i dansk fodbold

HIK Fodbolds egen formand, Lone Falsig, tog selv ordet ved fredagens Repræsentantskabsmøde i DBU:

”Det er os ude i klubberne, der bestemmer, om vi gør det her til en prioritet”.


Kvindekommisionen – Flere piger og kvinder i dansk fodbold. 

Stærkt setup og stor forælder indsats

Pigefodbolden bliver i sandhed prioriteret i HIK. I 2017 er der ansat sportsligt ansvarlige for pigerne i henholdsvis børne- og ungdomsafdelingen, og for Lone Falsig er det et strategisk mål at få flere kvindelige spillere og ledere:

” I HIK har vi over de seneste år arbejdet og lykkedes med at etablere et rigtigt godt set-up med dygtige trænere på alle hold i pigefodbolden, som aktuelt er fra U7 til U16. Vi tager positivt imod DBUs fokus på piger og kvinder og vil blandt andet bruge det som afsæt til at bygge ovenpå med flere spillere i alle aldersgrupper. Det at få flere kvinder ind i trænergerningen og blandt lederne i klubben skal også være et mål – der er ressourcer der, vi skal have i spil til at arbejde for begge køn”.

Den store udvikling havde dog ikke været mulig uden en fremragende indsats fra forældregruppen i Pigeafdelingen, som har arrangeret og eksekveret adskillige sociale arrangementer, både i HIK, omkring Kvindelandsholdet og Brøndbys Champions League kampagne. Desuden været primus motorer på træninger og kampe.

Der er uden tvivl lyse udsigter for pige- og kvindefodbold i HIK, som ved hjælp af en god blanding af ansatte og frivillige, har alle forudsætninger for en bæredygtig fremtid.