Fodbold, Forside

Lørdag eftermiddag kl 15.00 fløjtes der op til lidt af en neglebider på Sparekassen Vendsyssel Arena. HIK møder Jammerbugt FC i en kamp mellem to formstærke mandskaber. Vinderen spiller sig midlertidigt fri af nedrykningsspøgelset, mens taberen kan risikere at ryge tilbage under stregen.

Tre på stribe

HIKerne kommer til kampen med stor selvtillid efter tre flotte 2-0 sejre i træk. Spillet og den sidste skarphed i felterne har omsider indfundet sig. Først var det Svendborg, der i en lidt uskøn affære blev besejret, inden først VSK Århus og i sidste weekend Middelfart, blev genstand for hurtige HIK-kombinationer og sprudlende offensivt spil.

SE HIGHLIGHTS PÅ HIKS MYCUJOO KANAL HER: HIK MYCUJOO

Cheftræner, Peter Feher, har været meget tilfreds med præstationerne:

”Vi har spillet et par gode kampe, hvor flere offensive profiler har meldt sig ind. De ting vi arbejder med på træningsbanen, begynder at give afkast”.

Den offensive alsidighed understreges, når man ser på målscorerne for de sidste tre kampe. 5 forskellige spillere og et enkelt selvmål har fundet vej til modstanderens netmasker: Lorent Callaku, Carl Lange, Mathias Andersen, Mathias Olsen og Gustav Therkildsen senest.


Carl Lange bragte HIK på sejrskurs i hjemmekampen mod VSK Århus. 

Større felt

De seneste weekenders resultater har presset rækken noget sammen, og der er inden weekendens runde således kun seks point mellem Holbæk på den første nedrykningsplads, og VSK Århus på Kvalifikationsspillets 3. plads.

Det betyder at hele syv hold må betragte sig selv som værende i risikozonen for nedrykning til Danmarksserien- og ikke mindst at alle kampe kan være udslagsgivende for det samme.

Lørdagens modstander er ligesom HIK inde i en god stime med to sejre i træk, begge endda på udebane. Sammenholdt med resultatet fra forårspremieren, hvor opgøret endte 1-1 på Gentofte Stadion, kan man forvente et tæt opgør i Nordjylland.

Hold øje med Viktor Ahlmann og Martin Thomsen, der begge har Superliga kampe i frisk erindring, og begge scorede i sidste weekends 2-1 sejr i Svendborg.

Navneskift og sammenlægninger

Jammerbugt FC blev dannet i 1973, ved en sammenlægning mellem Kaas Idrætsforening og Pandrup Boldklub (Moseby boldklub ville alligevel ikke være med) og fik navnet Jetsmark IF. Første møde med HIK, var på Gentofte Stadion 11/10 – 2003 hvor de vandt 3-0.

Året efter sammenlægningen (1974), stod Jetsmark stadion klar. Klublokalerne var i første omgang i kælderen under Jetsmarkhallen, hvor klorlugten var gennemtrængende. I år 2000 indviedes det nye klubhus – hvilket også betød lukning af “Bents Bodega”, i det hengemte lokale. Jetsmark opnåede kultstatus og blev ofte supporteret af “Jetsmark Casuals Copenhagen”, ved kampe i hovedstaden.

I 2008 dannedes overbygningen Blokhus FC – der håndterer 2.div, U19, U17 i et mere professionelt setup. Navnet er senere ændret til Jammerbugt FC og legendariske Jetsmark Stadion, er omdøbt til Sparekassen Vendsyssel Arena – nu med officiel legeplads. Der har HIK, i øvrigt aldrig tabt!

Jammerbugt FC har fostret en landsholdsspiller, Jeppe Østenkær –  på U19 landsholdet og første spiller fra deres ungdomsafdeling der fik en kontrakt som 16årig, inden studierne i København på CBS kaldte. Han skiftede der til BK Frem, som stadig repræsenteres.

På kampdatoen (13. maj) er det i øvrigt 132 år siden, at næstældste af de nuværende Superligaklubber blev stiftet under navnet Aalborg Kricketklub. Først i 1906 fik klubben sit nuværende navn, Aalborg Boldspilklub, forkortet AaB.

Der er langt til Pandrup og skal sulten stilles, er den lokale kro leveringsdygtig i b.la. Wienerschnitzel med dreng und alles! Meen – er der tid, anbefales i stedet at fortsætte af rute 55 og dreje af mod Lønstrup og restaurant Villa Vest. Deres “hønsesalat af skovkylling med Rakkeby bacon”, er landskendt.

Jammerbugt FC er desværre ikke med i streaming projektet, hvorfor kampen ikke bliver vist live.