Fodbold, Forside, Generelt

HIK Fodbold får sin første pigespiller på ungdomslandsholdet

U16-spilleren Mathilde Hagihara er udtaget til ungdomslandsholdet, og dermed kan HIK Fodbold bryste sig af at få sin første pigespiller udtaget til landsholdet.

Af: Arnela Muminovic

Når det danske U16-landshold for piger drager mod England i slutningen af februar for at spille en træningsturnering mod værtsnationen, Spanien og USA, så er der et stort talent fra HIK’s pigeafdeling med i truppen.

U16-spilleren Mathilde Hagihara er nemlig udtaget til ungdomslandsholdet, og dermed kan HIK Fodbold bryste sig af at få sin første pigespiller udtaget til landsholdet. Tidligere har HIK’s Lise Andersen debuteret på A-landsholdet tilbage i 1970erne.

Men en pigeungdomsspiller har klubben aldrig haft. Og det er en bedrift, så man er meget stolt af i pigeafdelingen – og som viser, at HIK er en klub, der kan udvikle landsholdsspillere, selvom man på nuværende tidspunkt ikke er en licensklub på pigesiden.

– Vi har noget unikt, som vi kan promovere os på. Hos HIK er vi gode til både at rumme de bedste, men også dem, der halter lidt efter. Der skal være plads til at blive udfordret, men også til at lave fejl, hvor man ikke frygter, at man bliver sorteret fra.

– Vi er ikke så elitære, og derfor får man mere tid og plads hos os til at udvikle sig, samtidigt med, at det er ambitiøst og sjovt, siger U16-træner og sportschef i pigeafdelingen, Martin Storm.

Og netop den tilgang til træning og udvikling har også været gavnlig for den nyslåede U16-landsholdsspiller.

Martin Storm har trænet Mathilde Hagihara de seneste fire år i HIK, og det var tydeligt at se, at angriberen havde en stor kompetence; hendes fart. Hun havde dog også brug for at udvikle andre ting i spillet, og det fik hun lov og tid til på HIK’s forskellige ungdomshold.

– Hun er blevet hjulpet på vej på den rigtige måde, hvor hun nærmest har fået fuld spilletid, og der er blevet taget hånd om hende, når hun har været skadet. Det er vigtigt ikke at glemme spillerne i de situationer. Og så har hun selv sørget for at blive bedre og bedre, og de seneste år har hun udviklet sig enormt, siger han.

Mathilde Hagihara helt til venstre i billedet i sit HIK-outfit.

Det er nemlig ikke helt tilfældigt, at Mathilde Hagihara er nået så langt. Udover miljøet i HIK har spilleren selv en enorm vilje til at blive bedre. Faktisk er hun en af de mest træningsivrige spillere, som Martin Storm har mødt.

Hun træner fire gange om ugen med sin holdkammerater i HIK og derudover træner hun også med U14-drengene i klubben om fredagen for at udfordre sig endnu mere. Og alt det gør hun ved siden af sin skolegang i Bellahøj, hvor hun også spiller fodbold.

– Hvis vi kunne tilbyde flere træninger, så var hun klar til at deltage. Hun elsker at træne. Hvis vi aflyser en træning, så bliver hun sur og skuffet. Derfor arrangerer hun selv træninger nogle gange, fordi hun elsker det så meget, siger Martin Storm.

Alt den træning har gjort, at hun har udviklet sig til at blive en hurtigt, målfarlig angriber, der også er en vellidt holdspiller. Det er ikke noget, der er gået ubemærket hen, og derfor skifter hun til Brøndbys U18 DM- hold til sommer.

– Det er et naturligt skridt, da vi endnu ikke har et DM-hold. Hun skal videre, da hun skal udfordre sig selv endnu mere. Men jeg vil gerne understrege, at vi arbejder på at blive en licensklub, og så kan det jo være, at hun kommer tilbage til HIK igen, siger Martin Storm.