Fodbold, Forside, Generelt

HIK har haft en rigtig fin periode med tre sejre i træk. De to hjemmekampe mod FC Roskilde og Hillerød var fodboldkampe på et højt niveau, som understregede, at 2 division virkelig har rykket sig kvalitetsmæssigt. Vores kamp mod Avarta i søndags havde måske ikke det samme niveau, men en tæt dyst endte med det, som man altid håber på til det sidste, nemlig en scoring, der afgør kampen til ens egen fordel.

KØB BILLET TIL KAMPEN HER 

Oliver Angus’ indlæg og Frederik Krabbe’s hovedstødsmål i 95. minut, da tiden rent faktisk var udløbet skabte utrolig glæde hos alle HIK’ere. Nu skal det nævnes, at vi ind i mellem selv har indkasseret i de døende sekunder og tabt en kamp, så vi ved godt, hvor ondt det gjorde på Avarta spillerne og lederne.

Men sejrens sødme var fantastisk og 9 points på tre kampe kan vi virkelig bruge til noget. Det er nemlig et HIK mandskab med stor selvtillid og det rette fokus på den enkelte kamp, som vi sender på banen i dag. Der er en både afslappet og koncentreret stemning omkring holdet, og det tegner rigtig fint med henblik på at lukke efteråret ned med maner.

Spørgsmålet er naturligvis, om Brønshøj vil tillade os at få en fjerde sejr i træk. Det bliver ikke uden en hård fight.

Brønshøj har ikke helt haft den samme succes og det samme held som HIK. Klubben har fået for få points og havde fortjent mere end de 4, de har lige nu. Men det er indiskutabelt, at Brønshøj stadigvæk har en stærk og erfaren trup, der bør spille sig op i rækken i løbet af turneringen. Klubben med nogle af de mest levende og engagerede fans i 2. division vil gøre alt, hvad der er muligt for at nå deres erklærede mål, nemlig at slutte i Top 6 og opnå oprykning til den nye 1. division.

Hos aftenens modstander er det værd at holde øje med de erfarne spillere som Lars Emil Juul Andersen, Mads Gabel Jørgensen og målmand Kasper Vilfort, og ikke mindst skal HIK’erne passe på Alexandar Lazarevic, som Brønshøj hentede i 1 divisionsklubben Hvidovre. Han er lige nu nr. 2 på topscorerlisten med 6 mål. Der venter HIK forsvaret en ”mundfuld”, når de skal lukke ned for den stærke angriber, og det kræver det bedste fra vores bagerste spillere.

Endnu engang skal vi til aftenens kamp minde vores tilskuere om, at vi skal følge reglerne for afvikling af kampe under Covid19. Det vil sige, at alle skal sidde ned, og vi må kun rejse under kampen for at gå på toilettet eller ved køb hos Ronaldo. I den sidste hjemmekamp mod Hillerød fungerede det perfekt, og det skal alle have stor tak for.

God kamp!

Lidt historie om morgendagens modstander 

Brønshøj BK – hvepsene fra Tingbjerg – er en traditionsklub. Det er således divisionsmøde nummer 58, mellem de to klubber – HIK har vundet 23, 18 er endt remis, mens 16 er tabte.

Brønshøj BK er blot en af 9 klubber, der har spillet divisionsfodbold uafbrudt sin 2. verdenskrigs afslutning i 1945 og kunne her i foråret fejre 101 års fødselsdag – efter sin stiftelse i Brønshøj Tivoli 15/5-1919. De startede meget ydmygt med at have klubhus i nogle efterladte kæmpe-kloakrør på en bar mark ved Husumvej, siden i et faldefærdigt kolonihavehus, dernæst over et traktørsted, til et selvbygget klubhus på Rådvadsvej i Utterslev Mose samt en kælderetage i Tingbjerg-kollegiet – i dag har de et fuldt moderne klubhus på eget anlæg i Tingbjerg – tæt på ”eget” stadion (Tingbjerg Ground) – selvom andre også bruger anlægget, b.la. Husum. Mangler vel blot en boldhal – kunstgræsbaner og minikunstgræsbane, har man lige som os. Profilerne står i kø over de 101 år. Første A-landsholdspiller var Ove Andersen i

1955 som landets på det tidspunkt hidtil yngste landsholdsspiller, senere fulgte bl.a. Finn Laudrup og Per Røntved. I 1983 kom den hidtil seneste – den nuværende Silkeborg IF cheftræner og EM-vinder i 1992, Kent Nielsen – der som dreng kunne opleve sin far, Erik Nielsen, i selv samme klub og landsholdsdragt. Erik Nielsen er en sand Brønshøj legende, med 329 førsteholdskampe og a-landsholds debut mod DDR i Leipzig i 1962.

Foto: Brønshøj Boldklub fra et tidligere møde, med anfører Jonas Hebo som målscorer.