Fodbold, Forside

1. senior var lørdag, for første gang i sæsonen, i kamp på rigtigt græs. Det stoppede dog ikke det suveræne førerhold, der efter at have været bagud, tromlede henover lokalrivalerne fra B93, som dermed røg under nedrykningsstregen.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS FRA KAMPEN HER: B93-HIK

Tung bane og første mål

HIK satte sig på sagerne i kampens indledning, om end spillet tydeligt bar præg af det – i forhold til vanlige standarder – noget mere ujævne underlag. Kombinationerne var vanskelige på midten af banen, og kanterne havde svært ved at kontrollere kuglen.

’93 virkede derimod fint tilfredse med at kunne spille deres mere direkte spil. Efter 15 min. gav det pote, da et indlæg fra venstresiden havnede for snuden af Sebastian Czajkowski, der som så mange gang før mod HIK, fik scoret på Esben Madsen.

Målet lod ikke til at skræmme topholdet, der fortsatte ufortrødent i vanlige, boldbesiddende stil. Efter 20 min. resulterede det i mål. Mathias Mejer leverede en fin cutback aflevering fra venstre side af ’93-feltet. Mathias Olsen prøvede med en hård inderside, som keeper kun halvklarede, og så kunne Rasmus Johansson i stedet notere sit første mål i HIK-trøjen til pausestilling 1-1.

Bedre end Messi og Mukhtar?

Styrkeforholdet mellem de to hold blev meget tydeligt efter pausen. HIK fik nu pludselig også produkt på den sidste tredjedel af banen. Rasmus Johansson var tæt på at fordoble sin måltotal, men det følte spark prellede af på tværribben.

I stedet blev det HIK-topscorer, Jonathan ’Lålå’ Nielsen, der sendte HIK i spidsen. Efter en lille time fik HIK tilkæmpet sig et frispark lige foran hjemmeholdets feltkant. ’Lålå’ tog ansvaret på sig og kanonerede bolden op i hjørnet, helt uden chance for ’93’s keeper – et forrygende mål, som Per Frimann da også omtalte på Twitter som det bedste i 2018. Døm selv: ‘Lålå’s gudekasse 

HIK kunne have udbygget føringen flere gange, men vi skulle helt frem til sidste minut før det sidste søm blev slået i kisten, der altså sender B93 ned på en foreløbig nedrykningsplads.

Indskiftede Wilson Henningsen fik såmend også lov til at score sit første mål for HIK, da han dukkede op på bagerste stolpe i en omstilling.

Tillykke til Rasmus og Wilson med deres første mål for HIK – og til hele holdet med endnu en flot sejr. HIK har nu hele 6 point ned til Aarhus Fremad på 2. pladsen i Kvalifikationsspillet. Næste opgave er på søndag kl. 15.00 på Gladsaxe Stadion mod AB, inden holdet er tilbage i egen hul 5. maj mod Lyseng.

Hattrick på 3 min.

På Maglen havde U17 besøg af Nykøbing FC, mens U19 tog imod SønderjyskE. Det blev en god eftermiddag for førstenævnte, og særligt Jonas Nielsen, der formåede at score hattrick på kun 3 min. (!). Mellem minut 40 og 42 scorede Jonas således hele tre kasser, og så endte U17 med at vinde hele 5-0.

U19 fik desværre endnu en dukkert mod et stærkt SønderjyskE mandskab. Efter at have været foran 2-1, vendte sønderjyderne kampen og fik scoret til 3-2 i de døende minutter.

U15 tabte med samme cifre i Næstved, mens U14 fik rodet sig ud i en underholdende 4-4 kamp i Dragør søndag. U13 spillede 2-2 mod Holbæk.

U17-2 vandt igen i Øst 2. Denne gang med 2-0 over FA 2000. U16-2 vandt 2-1 hos Vestia. U18-pigerne holdt igen fanen højt og hentede en 4-2 sejr mod FA 2000, mens U13-pigerne desværre rendte ind i et stort nederlag på hjemmebane mod Brøndby.