Fodbold, Forside

Sejre på 6-1 er normalt forbeholdt den del af vores klub, der benytter ketcher og små gule bolde. Lørdag eftermiddag var en undtagelse, da 1. Senior helt og aldeles afmonterede Odder på Gentofte Stadion, i et festfyrværkeri med anføreren som fyrværker.

SE HIGHLIGHTS PÅ HIKS TV-KANAL HER: HIK-ODDER

Hattrick på et kvarter

Når vi har fat i de usædvanlige begivenheder, er det meget sjældent at HIK-spiller scorer hattrick. Endnu mere usædvanligt er det, at en HIK-spiller scorer hattrick på kun 15 min.

Det var ikke desto mindre tilfældet for HIKs anfører, Mathias Olsen, der endnu en gang blev første målscorer på Gentofte Stadion.

Gustav Therkildsen modtog efter 7 min. spil en god bold i Odders felt. Angriberen tog et kvikt træk mod baglinjen og sendte bolden skråt tilbage, hvor Mathias Olsen dukkede op og klaskede bolden op i nettaget.

10 min. senere var den skarpe midtbanespiller igen på spil. Et indlæg fra venstre endte hos Jonathan Lålå Nielsen, som fik blokeret sin afslutning. I stedet dukkede Mathias Olsen igen op, og brugte denne gang venstrebenet til at placere en sagesløs Odder-keeper.

Efter 21 min. blev hattricket fuldendt, og det med en lille perle. Kristoffer Wichmann slog en præcis, dyb bold ind bag Odders bagkæde, hvor Mathias Olsen havde taget løbet. Odders målmand blev fanget på mellemhånd. Det opfattede HIKs anfører hurtigt, og scorede sikkert med et flot lob.


HIKs anfører var 1. halvlegs helt store oplevelse. 

Odder i opløsning

Ondt blev værre for gæsterne, da HIK efter 26 min. fik et frispark tæt på Odders felt. Martin Andersen slog et perfekt indlæg, lige mellem forsvarslinjen og målmanden. Her dukkede Kristoffer Wichmann op og fik en lang tå på. 4-0 til HIK, og liv og glade dage blandt de solbeskinnede gæster på Gentofte Stadion – heriblandt lykkefuglene fra Kløckers Have, der var inviteret på fodbold, mad og drikke. At dømme ud fra resultatet lørdag, er det et initiativ til gentagelse.


Gæsterne fra Kløckers Have blev underholdt i stor stil. 

Odder fik et trøstmål i en HIK-domineret 1. halvleg, da Nick Drachmann efter 40 min. udnyttede et straffespark begået af Martin Andersen.


Den nye pausetradition: Børnekampe på Opvisningsbanen. 

Lålå åbnede sin målkonto

 Starten på 2. halvleg bar præg af, at tingene reelt var blevet afgjort før pausen. Ingen af holdene kom frem til de helt store tilbud, og vi skulle frem til det 82. min. før netmaskerne igen blafrede.

Jonathan Lålå Nielsen modtog bolden i mellemrummet foran Odders forsvar. Herfra tog han et par træk frem i banen og placerede bolden i fjerneste hjørne med et forrygende venstrebens hug.

I overtiden fordoblede han sin sæsontotal, da Odder pressede på for endnu et trøstmål. Carl Lange drev bolden frem i en hurtig kontra, inden bolden til sidste endte hos Lålå, der let kunne sætte indersiden på til tenniscifre.


Dobbelt målscorer, Jonathan Lålå Nielsen. 

Vital sejr

Med sejren rykker HIK fra pladsen lige over stregen til en 6. plads i Kvalifikationsspillet. Lørdagens modstander må til gengæld lide den skæbne, som kunne have overgået HIK med et nederlag: en tur under nedrykningsstregen.

Det er dog fortsat en meget åben række, hvor der kun er to point ned til Odder.

Nu venter to udekampe i træk; den første på lørdag ude mod FC Sydvest, inden Næsby til en midtugekamp torsdag d. 1. juni.

Næste hjemmekamp er 2. Pinsedag, mandag d. 5. juni mod Vejgaard.

U17 tilbage på sporet

For ungdomsholdene var det en weekend med blandede resultater. U19 tabte 1-2 i Roskilde, men blev fulgt op af U17, der bankede selvsamme Roskilde med 4-1. Med to sejre i træk indtager U17 komfortabelt rækkens 2. plads efter det suveræne førerhold fra Haderslev.

U14 hentede forårets første point i en meget stærk Øst 1. 3-3 blev det hos HB Køge. U13-drengene tog en flot sejr over lokalrivalerne fra Jægersborg, mens U13-pigerne desværre tabte med 3-4 til FC Damsø.

Endeligt fik U16 Øst 1-1 på hjemmebane mod HUI, og indtager duksepladsen på bedste målscore. Det ligner en puljefinale i sidste runde mod KFUM Roskilde.

Fotos venligst fra Tom Lange.