Forside, Håndbold

HIKs damer spillede i torsdag aften en nøglekamp i Maglen mod et andet hold som aspirerer til oprykning til Damernes 1. division – Rødovre. Udeholdet som var nedrykker fra 1. division, havde mistet en række spillere inden den nye sæsons begyndelse, men måtte stadig betegnes som et slagkraftigt hold med potentiale til at spille med om de bedste placeringer.

HIK havde lagt sikkert fra land med 6 vundne kampe og en målscore på 184 – 132!

Begge hold var derfor meget bevidste om kampens betydning set i forhold til at ca. 1/3 af turneringen ville være afviklet inklusive aftenens kamp. Det var HIKs damer der kom bedst ud af ”startblokken” med stor koncentration i forsvarspillet, sikre og velovervejede afslutninger i angrebet. HIK kom derfor foran komfortabelt med 10 – 2 efter ca. 15 minutters spil! Derefter fik Rødovre mere styr på deres spil trods flere udvisninger.  HIK formåede ikke i denne periode i tilstrækkelig grad at udnytte overtalssituationer til at fastholde eller udbygge den store føring. 1 halvleg endte derfor 15 – 9. En føring som var overraskende stor og forbundet med en spænding om HIK kunne holde hele vejen hjem. De nævnte udvisninger til Rødovre skulle vise sig at blive dyre for holdet gennem 2. halvleg.

Efter en lige begyndelse på 2. halvleg hvor Rødovre kortvarigt var oppe med kun -4 kunne HIK trække fra med en god udnyttelse af en bredere bænk hvor alle spillere bød ind. Rødovre valgte konsekvent at forsøge at tage HIKs Helena Elver ud af angrebsspillet i hele kampen, selv i de perioder hvor udeholdet var i undertal, fastholdt Rødovres trænere forsøget på at holde Elver ude af spillet. De mange udvisninger til Rødovre, heraf 2 til bænken – inklusive rødt kort til træneren Michael Nielsen og 3 x 2 minutter til Simone Dillon, som havde spillet i netop HIK i den forgangne sæson, bevirkede at ressourcer og taktiske muligheder svandt ind for Rødovre. HIK kunne derfor kontrolleret, koncentreret og viljestærkt køre en meget overbevisende sejr hjem til cifrene 31 – 19!

Et resultat næppe mange havde forestillet sig inden kampens begyndelse, men som blev et resultat af en koncentreret holdindsats og et taktisk oplæg der fungerede ganske godt og fik neutraliseret Rødovres farligste våben til et niveau, hvor kampen kunne vindes med en overraskende stor målmæssig difference.

Damerne er derfor fortsat ubesejrede med 14 point og en målscore på 215 – 151 – Det lover særdeles godt for de kommende kampe inden jul. Damernes næste kamp er hjemme i Maglen torsdag d. 24/11 kl. 20,30 mod de ”lokale” fra AB – Vi håber at vi bliver endnu flere end i går aftes 🙂

Flere nyheder

Facebook

Sponsorer