Fodbold, Forside

Efter påsken er det nu igen blevet tid for HIK til at jage 3 point i 2. Divisions kvalifikationsspil, og denne gang går turen til Svendborg og Høje Bøge Stadion.

FC Svendborg lykkedes i sidste runde med at vinde 2-0 på udebane mod Vejgaard. Svendborggenserne rykkede med sejren lige over stregen og har nu 12 point. Fynboerne har i foråret scoret 4 mål, som alle er blevet sat ind af Jonas Hvilsom.

Jonas Hvilsom har selv påpeget manglen på skarpheden i FC Svendborg: ”Skarpheden har manglet, og spredte personlige fejl har kostet”, hvilket også er et genkendeligt problem for HIK i dette forår.

Lige ved og næsten
Skærtorsdag kunne man på Gentofte Stadion se et rigtig velspillende HIK hold, i kampen mod Næsby. HIK havde flere rigtige store chancer, men skarpheden var der desværre ikke, og i stedet udnyttede gæsterne deres muligheder.

HIK vil være ivrige for at få point med fra Svendborg, og skal det lykkede skal HIK finde skarpheden frem snarest. Forhåbentlig vil de stille skarpt på FC Svendborg målet på lørdag, og kigger man på tidligere HIK bedrifter gennem tiderne, så er der også god grund til optimisme for HIK.

Statistikken taler for HIK
Det er kun anden gang HIK møder FC Svendborg på Høje Bøge Stadion, men HIK har nu gæstet Høje Bøge flere gange, inden eliteoverbygningen kom til i 2008 og holdet hed Svendborg FB. 22 indbyrdes opgør er spillet til dato, med 10 HIK sejre og blot 3 nederlag. Svendborg FB’s største nederlag i DBU regi, er faktisk til HIK tilbage i 1964, d. 1/11, hvor HIK vandt 6-0 på Høje Bøge Stadion.

Trænerens ord
Og ifølge træner Peter Feher går truppen også til opgaven med oprejst pande, og for at arbejde hårdt.

”Resultatmæssigt er det ikke gået som vi havde ønsket, selvom vi havde forventet lidt start vanskeligheder med en ny trup. Det er vigtigt at vi alle arbejder hårdt nu, både spillere og trænere, ligesom det også er vigtigt at alle kigger ind ad og ikke peger fingre ad nogen.Truppen er selvfølgelig irriteret over de manglende resultater, men de bruger det på en god måde. Vi er klar over der ikke kommer en magisk pille, så det er op til os selv at arbejde hårdt, men vi har alle fuld tiltro til hinanden og på at det nok skal vende. Vi skal være lidt mere kyniske og koncentrere os om at sparke bolden ind, for vi har haft mulighederne. Der er mange kampe tilbage og med holdets arbejdsindsats skal vi nok få skaffet point.”

Historie om weekendens modstander
HIKs kommende modstander er udspringer af cricketklubben Fønix (dannet 1900), hjemmehørende i grusgraven på Høje Bøge – hvor stadion i dag ligger. I 1901 kom fodbold til og klubben fik navnet Union, med officiel stiftelsesdato 2. april – for på den måde at markere 100 års-dagen for Slaget på Reden. I 1915 besluttedes det at klubben skulle forbindes tættere med byen og skiftede navn til Svendborg Boldklub, der bibeholdtes til 1962 og sammenlægningen med Kammeraternes Boldklub (tidligere fusion af Frem Svendborg og Fremad Svendborg i 1954) for derefter at hedde Svendborg Forenede Boldklubber. Blandt æresmedlemmerne var tidligere landstræner Richard Møller Nielsen, der trænede klubben gennem en årrække.