Fodbold, Forside, Generelt

Selvom der er sket en større udskiftning hos 1.holdstruppen, så har det ikke ændret cheftræner Kristoffer Wichmanns målsætning for den kommende sæson.

Mens mange danskere lige nu ser frem til den kommende hedebølge i landet, som kan udnyttes med en strandtur eller to, så har HIK Fodbolds 1.holdstrup andre planer i sommervarmen.

Der er nemlig kun små to uger til sæsonstart i 2.division, når HIK tager imod Avarta den 3. august på hjemmebane.

Derfor er cheftræner Kristoffer Wichmann godt i gang med at dirigere sine spillere rundt på træningsbanen for at have en trup i den bedst mulige form til det første opgør.

Og det er en trup, der ser noget anderledes ud end før sommerferien. På grund af budgettet har klubben måtte sige farvel til seks spillere i alt – deriblandt rutinerede kræfter som Jeppe Brandrup og Esben Madsen.

Ind i stedet er der kommet fem nye spillere samt to fra U19-holdet i HIK, der er rykket op. Spændende profiler, der har kvaliteterne til at spille på dette niveau, fortæller Kristoffer Wichmann. Dog er forskellen, at de ikke har ligeså meget rutine som de tidligere spillere.

Men den nye trup-sammensætning får ikke cheftræneren til at ændre sin og klubbens målsætning for den kommende sæson.

 

  • Det bliver spændende at se, hvordan den mindre erfaring giver sig til udtryk fra kamp til kamp i forhold til stabiliteten. Men jeg tror sindssygt meget på dette hold. Så derfor er målsætningen stadig slutspillet.

 

  • Men det er vigtigt, at omverdenen forstår, at man ikke kan have de samme strategiske ambitioner, når man bliver beskåret så meget, som vi er. Men ikke desto mindre, er jeg helt overbevist om, at vi skal i oprykningsspillet igen, siger han.

 

Kristoffer Wichmann kan nu se frem til at have en fuld sæson med opstart som cheftræner. Han overtog tøjlerne midt i sæsonen i vinter før de sidste kampe i grundspillet, da han samtidig stoppede som spiller på holdet

Han indrømmer, at den første tid skulle bruge på, at han og hans tidligere holdkammerater skulle finde sig selv i de nye roller. Men da man havde gjort det, begyndte samarbejdet også at fungere.

Spillemæssigt vil cheftræneren gerne videreudvikle på HIK’s spillestil, hvor man er meget i boldbesiddelse – en light-udgave af FC Nordsjælland, som Wichmann selv kalder det.

Men cheftræneren fortæller også, at han har arbejde på andre ting for at gøre sit hold modstandsdygtigt den kommende sæson.

  • Vi er et meget følelsesladet hold, så hvis vi er i modgang, kan vi godt have tendens til at miste fokus. Derfor skal vi have en lidt hårdere attitude ind i spillet, hvor vi samtidig hjælper hinanden på banen. Jeg arbejder rigtig meget med karaktertyper med mine spillere.
  • Derudover har vi kigget ekstremt meget på situationer, når vi ikke har bolden. Fokus på presspil, hvordan vi lægger vores presfælder og erobrer bolden – og hvor vi er sårbare på banen uden bold, siger han.

Og han er da også glad for det, han har set fra sine spillere de to uger, de har været i gang med sæson-opstarten.

To uger, der blandt andet har budt på træningskampe – senest mod 1.divisionsholdet Fremad Amager, hvor det lykkedes HIK at vinde 2-0.

Men siden hen tabte man også 4-3 til 2. divisionsholdet Slagelse.

  • Det er lidt ustabilt, så vi har stadig en del at arbejde med. Men det ser godt ud, og de nye spillere er kommet med en fed energi, mens dem der allerede har været her, har taget godt imod de nye. Men samtidigt også vist over for dem, hvad det er for en kultur, vi har i HIK.
  • Og det er en kultur, hvor vi tager tingene seriøst og sætter barren højt. Det er også derfor, at vi kan tiltrække så gode spillere, som vi har gjort denne sommer. Vi glæder os til at komme i gangs, siger han.

De syv nye spillere, der er indlemmet i førsteholdstruppen frem mod den kommende sæson er Julius Lip fra Herlev, Jakob Skovgaard fra Slagelse, Sebastian Sørensen fra Slagelse, Sebastian Fabrin fra FC Københavns U19-hold og Berzan Kucukyildis og Hocine Darrar fra HIK’s eget U19-hold.