Fodbold, Forside

Optakten til lørdagens kamp i 2. Division Kvalifikationsspillet fik en hektisk opstart, da Opvisningsbanen på Gentofte Stadion stod under vand. Kampen mod VSK Århus måtte således flyttes til Maglen. Den gamle hjemmebane havde heldigvis ikke mistet sin magi, og HIK hentede årets første sejr efter en især flot 2. halvleg.

SE HELE KAMPEN OG ALLE HIGHLIGHTS HER: HIK-VSK ÅRHUS 

Det danske vejr fra sin bedste side

Det virkede tragikomisk, når kampen blev flyttet pga. massive regnmængder på Gentofte Stadion, at den konstituerede kampbane i HIK til kampstart stod knivskarpt i høj solskin.

HIKerne så ud til at nyde de ”nye” omgivelser og satte sig på spillet i kampens indledning, dog uden at komme frem til de helt store chancer.

I stedet var det VSK Århus, der bød sig til i HIKs felt i midten af 1. halvleg. Et præcist indlæg fra venstre side blev slået ind i feltet og pandet i nettet med stor kraft. Dommeren mente, at der blev begået frispark i situation og fløjtede resolut, til stor fortrydelse for VSK Århus-spillerne.

Resten af 1. halvleg forløb uden de store højdepunkter, hvorfor spillerne gik til pause med 0-0 på tavlen.

Lange leverede forløsningen

HIK startede hvor de slap efter pausen, og satte sig tungt på indledningen af 2. halvleg. Hvorvidt det var gæsterne, der var trætte efter at have løbet efter bolden i de første 45 minutter, eller trænerteamet havde dikteret mere direkte spil vides ikke, men ikke desto mindre blev HIKerne væsentligt farligere på den sidste 1/3.

Efter 52 min. kom en forrygende spillende Carl Lange på HIKs venstrekant frem til en god mulighed på kanten af gæsternes felt, og på det efterfølgende indlæg blev der gestikuleret kraftigt for et straffespark begået mod Jonathan ”Lålå” Nielsen.


Carl Lange var en konstant uro for VSK-forsvaret. 

HIKerne spillede sig frem til et par gode muligheder inden Mathias Olsen fik kampens vel nok største mulighed. Tæt under mål i højre side af feltet, dumpede bolden ned for fødderne af den energiske midtbanespiller. Desværre sparkede han kuglen lige i brystet på den fremadstormende keeper.


Mathias Olsen med en kæmpe mulighed. 

Der skulle heldigvis ikke gå mere end et par minutter før den forløsende scoring endelig kom. Kampens bedste, den unge kantspiller Carl Lange, fik bolden i venstre side, hvorfra han tog et træk ind i banen og bankede den i modsatte hjørne, forbi en sagesløs keeper i VSK-målet. En fremragende aktion af den evigt udfordrende Lange.

Esben tilbage som redningsmand

Det var tydeligt at mærke, at de tre point var særdeles vigtige for HIKerne, som naturligt trak sig lidt længere tilbage på banen efter scoringen.

VSK Århus fik sat et godt angreb sammen, som Esben i HIK-målet på formidabel vis fik afværget og efterfølgende presset VSK-angriberen tilstrækkeligt til, at han ikke kunne score fra den spidse vinkel. Et sus gik gennem Maglen, da VSK efter 86 min. bankede et langskud på den ene opstander. Bolden fortsatte heldigvis ud til målspark.

I stedet fik HIK i overtiden lukket kampen. Mathias Andersen tog et løb fra midten af VSK’s banehalvdel, hvor han brugte sit lave tyngdepunkt til at runde et par forsvarsspillere, inden han i to omgange fik bolden i nettet.


Mathias Andersen leverede et flot indhop. 

På den rigtige side af stregen

 Sejren betyder at HIK rykker op på den rigtige side af den faretruende nedrykningsstreg inden lørdagens møde med topholdet Middelfart på Gentofte Stadion.

Det er dog kun med ét points margin ned til Holbæk, der indtager rækkens 9.plads.

Der er kampstart på lørdag kl 15.00.

FOTOS: Venligst videregivet af Tom Lange.