Fodbold, Forside

Inden sidste og afgørende spillerunde havde HIK selv muligheden for afgøre hvorvidt de skulle tage del i forårets opryknings- eller nedrykningspil. Udfaldet af lørdagens kamp mod Middelfart og opgøret mellem Kolding – Marienlyst skulle afgøre den endelige fordeling.

SE ELLER GENSE KAMPEN HER: HIK-MIDDELFART

En taktisk affære

HIK gik ind til lørdagens kamp med den viden af at et uafgjort resultat ville være tilstrækkeligt for at sikre sig en plads i forårets oprykningsspil. Et point der vel og mærke kun var nok hvis Kolding ikke sejrede med mere end 1 mål, mod Marienlyst. Som resultat af dette, var indledningen af kampen på Gentofte Stadion tilgået yderst tilbageholden, fra begge mandskaber. Middelfart var så godt som sikret kvalifikation til oprykningsspillet, hvorfor der ikke var det store på spil for fynboerne.

1. halvleg udviklede sig da også ganske begivenhedsløst, begge mandskaber gik som sagt yderst beskedent til opgaven, hvorfor de store åbne chancer også kunne tælles på en hånd, da dommerens fløjte lød til pause. Det nærmeste vi kom på en scoring, var da Middelfart-anfører Casper Johansen sendte et kvalificeret hovedstød mod HIK-målet, afslutningen var dog lige en tand for høj, hvorfor den kyssede den øverste del af overliggen.

Gustav forsøgte ihærdigt og bryde dødvandet, kampen igennem. 

Optræk til mere

Begyndelsen af 2. halvleg gav med det samme forhåbninger til mere, særligt Gustav Therkildsen var ihærdig efter at sende bolden i nettet, den sidste skarphed manglede dog desværre i flere henseender igennem halvlegen. HIK forsøgte sig mod en modstander der lod til at stille sig tilfredse med et uafgjort resultat, idet der ikke blev investeret helhjertet i det offensive spil. På trods af hjemmeholdets højnet farlighed, blev de først for alvor farlige hen mod slutningen af kampen.

Med godt 10 minutter igen, begyndte der sig så og brede sig en uro på lægterne af Gentofte Stadion, en uro som skyldtes at der var rullet meldinger ind om at Kolding havde bragt sig på 2-0 i deres opgør mod Marienlyst. Et resultat som i så fald ville gøre at Kolding og HIK lå á point i tabellen, dog nu med Kolding foran, grundet en bedre målscore, der forlød på +2, frem for de +1 HIK besad.

Hektisk afslutning uden gevinst

Den uro som lægterne fik skabt, blev overført til spillerne på banen såvel som til staben på sidelinjen. Det resulterede i hvert fald i at HIK investerede noget mere ihærdigt i det offensive spil, samtidig med at både Smed og Mathias Andersen blev kastet ind i front. HIK kom da os tættere og tættere på det forløsende mål, hvor flere nærgående forsøg blot manglede de sidste marginaler for at trille ind over målstregen.

Den hektiske afslutning og den højnede arbejdsiver for at få sejren i hus, bar dog i sidste ende ikke frugt. HIK formåede ikke og spille sig i oprykningsspillet, da de ikke kunne sejre, samtidig med at Kolding gjorde lige akkurat hvad det krævede for dem at stjæle pladsen i forårets oprykningspil. Det øvrige kampe og puljer blev samtidig færdigspillet, hvilket gør at HIK går ind til foråret med 13 point på en 2. plads i nedrykningsspillet.

Blandede udfald i Næsby

Mens 1. senior måtte dele hjemme på Gentofte Stadion, var U19 og U17 draget på fællestur mod ALPI Arena i Næsby. U19 sparkede lørdagen i gang, hvor 6 gyldne minutter for fynboerne i slutningen af 1. halvleg, reelt afgjorde kampen, da de kunne gå til pause med en 3-0 føring. Det endelig resultat blev 4-1 til Næsby, da Gustav Møller pyntede på resultatet i 2. halvleg.

U17 fik heldigvis rundet lørdagen af med en sejr, da Valdemar Frahm 10 minutter før tid blev matchvinder med sin scoring til 2-1, efter HIK havde åbnede scoringerne ved et straffespark der blev eksekveret af Jagvir Singh.


U17 rundede lørdagen af med en sejr på ALPI Arena.