Fodbold, Forside

HIK tog lørdag imod FC Sydvest fra Tønder, til en kamp i 2. Division kvalifikationsspil på Gentofte Stadion.

1. halvleg

Begge hold var fra starten af kampen angrebslystne, og spillede fremadrettet fodbold.

Den første store chance tilfalder gæsterne efter 26 minutter. Sønderjyderne erobrer bolden midt på banen, og afleverer hurtigt på tværs af banen til en fremstormende Marco Hansen, som kynisk sparker læderet over i det lange hjørne. 0-1 til FC Sydvest.

HIK til spiller sig efter scoringen så småt boldbesiddelsen, og skaber et par gode muligheder og godt ti minutter efter modtager Jonas Hebo bolden på kanten af feltet, og med flere løb omkring ham spiller han Mathias Andersen fri, som har taget et løb på tværs i feltet. Med en velplaceret førstegangsafslutning sparker Mathias Andersen hjemmeholdet tilbage på sporet, og jublen på Gentofte Stadion kan bryde løs. 1-1.
Målet kan findes i nedenstående link
HIK-FC Sydvest

Lige ved og næsten

HIK er efter scoringen ovenpå, og får i slutningen af halvlegen lagt et stort pres med et par større chancer. Først en flot kontra, som desværre ikke ender ud i en kvalificeret afslutning. Minuttet efter opstår en stor chance til målscorer Mathias Andersen, som kæmper sig igennem i højre side og forsøger sig med et hårdt spark, tæt på mål, men desværre for HIK, lige på gæsternes keeper Kasper Tiedemann, der får pareret bolden til hjørnespark. Efter 44 minutter spiller hjemmeholdet rigtig flot kombinationsspil, og efter en hurtig boldomgang trækker Gustav Therkildsen ind i banen fra højre side lobber bolden ind i feltet, til en fremstormende Mathias Mejer. Desværre for HIK finder Mejers forsøg kun vej til stolpen, og dermed ingen scoring. Pausestilling 1-1.

2. halvleg

Anden halvleg starter meget lige, hvor gæsternes høje pres indimellem skaber lidt problemer for værterne. Kort inde i halvlegen er målet, som Middelfart scorede fra midten i sidste uge, lige ved at gentage sig, men denne gang er Esben Madsen på tæerne, og han får flot afværget skuddet.

Ikke lang tid efter er Sønderjyderne igen på spil. FC Sydvest spiller sig igennem i højre side, og sender bolden fladt ind i feltet, hvor der opstår lidt klumpspil. Gæsterne appellerer stærkt for at bolden er over stregen, men dommerens fløjte forbliver tavs, fortsat 1-1.

HIK begynder at få bedre styr på bolden, og i store dele af resten af kampen sidder HIK på spillet, med flere chancer efter både flot spil og gode individuelle aktioner. Efter 65 minutter kommer den måske største chance, hvor Mathias Mejer modtager en lang dybdeaflevering, og i høj fart skærer han ind foran sin direkte modstander, og ind i feltet. Desværre bliver det flade indlæg blokeret og bolden finder ikke sit mål, men giver til gengæld en løs bold i feltet, som Ahmed Iljazovski tilkæmper sig og trykker af, men igen står Kasper Tiedemann rigtig placeret i målet, og forhindrer en HIK scoring.

Gæsterne skarpest til sidst

Det lignede længe en pointdeling på Gentofte Stadion, men to minutter før tid får værterne ikke bolden ud af farezonen, og med et hårdt genpres genvinder FC Sydvest bolden højt oppe på banen. Gæsternes Anders Thomsen forsøger sig fra kanten af feltet, hvor Esben Madsen lige kan få hånden på bolden, men desværre for HIK er Marco Hansen hurtigste mand over returen. 1-2 til FC Sydvest, som også blev kampens endelige resultat.

En underholdende kamp, med to velspillende hold, ender desværre ud i et nederlag til hjemmeholdet. HIK skal op på hesten igen, og skal på lørdag d. 8. april en tur til Aalborg hvor Vejgaard byder op til kamp.