Fodbold, Forside

13. april 2017 – datoen for seneste nederlag til HIK i divisionen på Gentofte Stadion. En imponerende stime, som blev forlænget til 16 kampe i streg og mere end et år uden at forlade kunstgræsset på Gentofte Stadion som taber.

Hillerød blev lørdag nyeste hak i bæltet, selvom det til tider så sort ud.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS HER: HIK-HILLERØD

Usammenhængende spil og manglende tempo
Lad det være sagt med det samme – overskriften på denne artikel kunne sagtens have haft en anden ordlyd. Der var meget få ting, der fungerede lørdag eftermiddag for de hvidblusede på Gentofte Stadion. Kombinationerne var usædvanligt usammenhængende og afleveringerne generelt upræcise. Det virkede langt hen i kampen til, at det var ”en af de dage”.

Der var da heller ingen grund til at blive harm over, at Rasmus Harm efter et kvarters spil udnyttede en vundet hovedstødsduel i HIK’s felt til sikkert at sende bolden uden om en sagesløs Esben Madsen.

Det er bestemt ikke fordi HIK ikke har været bagud på Gentofte Stadion i den lange periode uden nederlag. Sædvanligvis har et mål til modstanderholdet dog tændt op i hjemmeholdet, men det virkede ikke til at være tilfældet lørdag eftermiddag. Gæsterne fra Nordsjælland virkede tværtimod til at have fået blod på tanden af den overraskende scoring, men fik ikke scoret yderligere, og derfor stod den 0-1 ved pausen.

Supersubs
Man siger at dygtige hold kan afgøre kampe fra bænken. Hvis det er tilfældet, kan vi med ro i stemmen kalde HIK for et rigtigt godt hold.

Efter fortsat dødvande i 2. halvlegs indledning, satte Peter Feher og co. Efter 63 min. sine to unge angrebsesser, Carl Lange og Andreas Smed, i spil. Det skulle vise sig at ændre kampens karakter markant.

De to unge stjernespirer drev gang på gang gæk med gæsternes forsvar, med finurlige driblinger og knivskarpe dybdeløb. Der skulle dog lidt hjælp fra Hillerød-keeperen til at sætte gang i festfyrværkeriet. Martin Andersen hamrede efter 67 min. en kanonkugle mod mål fra kanten af feltet, og selvom der var fart på, så Rasmus Kristensen i gæsternes mål ikke for heldig ud med sit forsøg på en redning med én arm.

Målet virkede til at knække udeholdet. En dyb bold kort efter på Andreas Smed, blev ikke klaret til UG i Hillerøds centerforsvar, og så kunne den blonde angriber runde Rasmus Kristensen og sikkert bringe HIK på vej mod endnu en sejr på Gentofte Stadion.

Kort efter var Smed i oplæggerens rolle, da han blev sendt i dybden i højre side af banen. En præcis bold ind i feltet til legekammerat, Carl Lange, blev behandlet efter fortjeneste og så blev HIK-sejren cementeret.

HIK vadede i chancer resten af kampen, men det blev ved 3-1 og en fortsat sikker 1. plads i Kvalifikationsspillet, fem point foran AB.


Carl Lange og Andreas Smed vendte kampen på hovedet i 2. halvleg. 

Lang tur for talenterne
Der var givetvis stadig søvn i øjenkrogene, da HIK’s ældste talenthold satte sig i bussen 6.45 lørdag morgen, med vished om først at lande på parkeringspladsen foran Maglen ved midnat.

Turen gik til Thisted, og det med forhåbning om point på den lidt slunkne konto. Det blev desværre kun U17, der kunne hive et enkelt med hjem til Hellerup. Efter at have været foran to gange, blev det desværre kun til 2-2. U19 var også foran 1-0, men endte med at tabe den tætte kamp 3-2.

U15 var oversidder i denne runde, mens både U14 og U13 tabte knebent til AB.

I Pigernes øst-rækker blev det desværre også til knebne nederlag. U13 og U14 tabte til henholdsvis Roskilde og Allerød. Det positive indslag var U18 Pige, der bankede rivalerne fra B1908 med hele 5-1.

Fotos: Venligst tilsendt af Tom Lange og Elin Glahn.