Fodbold, Forside

Der var stor forskel på rutine, løncheck og forventninger, da Randers FC tirsdag aften var på besøg på Gentofte stadion. Alligevel formåede det unge HIK-hold at presse de fuldtidsprofessionelle kronjyder helt ud i forlænget spilletid.

SE MÅLENE: DBU Pokalen 3. runde, HIK-Randers FC

Fra Landsholdet til U19 Divisionen
I HIK’s mål stod 18-årige, Emil Alexander Thorsted Larsen, fra årgang 1998. For 14 dage siden var han målmand på HIK’s U19 Divisionshold- i går var han sidste skanse på landsdækkende tv og foran 737 tilskuere på Gentofte stadion.

På den anden side af midterlinjen stod 34-årige Johnny Thomsen fra årgang 1982, med tre landskampe og europæiske kampe for F.C.København under bæltet, samt en ny dugfrisk- og formentlig lukrativ- kontrakt med Alka Superliga mandskabet.

Der var med andre ord- i hvertfald på papiret- lysår til forskel på Randers’ bundrutinerede mandskab, og HIK’s tilsvarende, hvor hele 8 spillere under 21 år var i aktion.

Ingen walkover
Det var dog ikke til at se, fordi HIK’erne havde ikke i sinde at lægge sig ned og lade Randers FC gøre brug af deres landskampsbilletter.

De unge drenge spillede friskt til, især Jannik Skov Hansen og Lucas Haren var i hopla på gæsternes banehalvdel i 1. halvleg. Netop det makkerpar skabte også 1. halvlegs største chance, da Lucas Haren efter 35 min. spil drev gæk med Kasper Enghardt. Fra højre side slog han et indlæg ind i hovedet på Jannik Skov, som fangede Frederik Due på mellemhånd. Desværre ramte bolden undersiden af overliggeren og dumpede ned på den forkerte side af stregen. 1. Halvleg forløb således uden scoringer.

Pokaldrama
De hårdtarbejdende HIK-helte kæmpede bravt videre i 2. halvleg, og bortset fra et stolpeskud fra OL-spilleren, Nicolai Poulsen, hvor bolden ret beset nok var over stregen, blev Randers holdt fra de helt store chancer. Det gjorde de bl.a. fordi 19-årige Ahmed Iljazovski endnu engang spillede en fremragende kamp i HIK-forsvaret sammen med Martin Fisch. Den unge mand styrede, dirigerede og ikke mindst spillede på et niveau, der giver løfter om meget mere, og som må bekræfte den sportslige ledelse i at have set rigtigt ved at skrive kontrakt med den tidligere U19-anfører til udgangen af 2018.

SE OGSÅ: Længere kontrakter til unge spillere

Sebastian Lau (1996), Mads Petersson (1997) og Oliver Svava (1997) kom i slutningen af kampen ind med frisk energi, men uden at skabe de helt store chancer. Derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid- og Randers FC måtte indstille sig på at droppe landskampen til fordel for min. 2×15 min. mere i manegen på Gentofte stadion.

Flotte mål i forlænget
Klasse fornægter sig som bekendt ikke, og den tidligere F.C.København spiller, Marvin Pourié, blev personificeringen af netop dét tirsdag aften. Med to flotte mål i 1. halvleg af den forlængede spilletid, afgjorde han reelt kampen.

De mange fremmødte HIK’ere fik dog alligevel noget at gå hjem på, da Sebastian Lau helflugtede spænding tilbage kort inden pausen, efter en flot tværbold fra en storspillende Jannik Skov.

Så betød det mindre at Joel Allansson lukkede og slukkede med sit mål til 1-3.

HIK forlod DBU Pokalen med støvlerne på, og efterlod et indtryk af at være et godt spillende fodboldhold.

HIK-opstilling
Emil Alexander Thorsted Larsen- Andreas Ravn Nielsen, Ahmed Iljazovski, Martin Fisch, Patrick Timo Jørgensen- Mathias Olsen, Lucas Haren (84. Oliver Svava), Alexander Green, Jannik Skov Hansen, Mathias Andersen (57. Sebastian Lau)- Andreas Smed (73. Mads Petersson).

Kampfakta

DBU Pokalen, 3. runde

HIK-Randers FC 1-3 e.f.s. (0-0)

95 min.: 0-1: Marvin Pourié

99 min.: 0-2: Marvin Pourié

105 min.: 1-2: Sebastian Lau

112 min.: 1-3: Joel Allansson

117 min.: Rødt kort: Marko Mitrovic (Randers FC)

737 tilskuere på Gentofte stadion (stadion rekord for Ny Gentofte stadion)

Artikelfoto: Liselotte Sabroe//Scanpix Danmark.