Forside, Generelt, Tennis

HIK sikrede sig medaljer i indendørs DM for hold: ’Holdånden afgørende for succes’

Det blev til overraskende sølvmedaljer til HIK’s damer og bronze til herrerne, da der i weekenden blev afholdt medaljespil for hold.

Af: Arnela Muminovic, HIK

Der var lagt op til en masse spændende kampe, da medaljerne til indendørs DM for hold skulle uddeles 23. og 24. marts, hvor HIK både var repræsenteret i kvinde- og herrer-semifinalerne.

HIK’s damer klarede at komme med i slutspillet med nød og næppe, da den afgørende kamp i grundspillet mod Hørsholm Rungsted blev vundet, som sikrede den adgangskrævede fjerdeplads.

Derfor var forventningerne heller ikke skyhøje i semifinalen, da storfavoritterne fra KB stod på den anden side. Og bedre blev mulighederne ikke, da HIK-kvinderne kom bagud med 3-1 efter single kampene. HIK’erne var derfor presset til at vinde de to sidste double-kampe, hvor KB havde stærke par.

Men det lykkedes for HIK. Først vandt Hannah Viller Møller og Simone Alipieva deres opgør med cifrene 6-2, 6-1, og så sørgede Melis Yasar og Cecilia Estlander for en samlet uafgjort, da de på imponerende vis sikrede sig sejren i den sjette kamp med cifrene 6-1, 5-7, 10-7.

Dermed skulle semifinalen afgøres i Golden Match Tiebreak, og her sørgede Simone Alipieva med en sejr på 10-7, at HIK skabte den store overraskelse og sikrede sig finalepladsen mod Gentofte.

På finaledagen var HIK da også underdogs igen, men nok engang viste de stor kampgejst og kvalitet på trods af, at oddsene var imod dem.

Efter fire tætte single-kampe stod der 2-2 mellem de to hold, og efter doublerne var stillingen 3-3.

Derfor skulle det hele igen afgøres i Golden Match Tiebreak .

Her blev det afgjort, at HIK’s Simone Alipieva og Melis Yassar skulle spille double mod Gentoftes Maria Jespersen og Divine Nweke.

HIK-duoen var rigtig godt med, og førte endda 6-3 og 8-6 i tiebreaken. Men i sidste ende lykkedes det Gentofte at være skarpest og vinde 10-8.

Så tæt på en kæmpe overraskelse i finalen, men træner Michael Tauson var fuldt ud tilfreds med spillet og resultaterne.

  • Når man tænker på vores præstationer i grundspillet, så er det en kæmpe skalp at tage sølvmedaljer. Og være så tæt på guldet. Vi drømte om at vinde semifinalen, men så skulle alt flaske sig. Det gjorde det, og så var finalen også rigtig tæt.

 

  • Ved de sidste bolde skulle vi forsvare os meget, hvor Gentofte slår hårdere, og vi er bagefter i duellerne. Det er de små marginaler, der afgør finalen. Så pigerne skal have stor, stor cadeau for præstationerne. Det var en stor overraskelse og glæde for mig, at vi fik al den succes, siger Tauson.

Helt så stor succes oplevede HIK-herrerne desværre ikke.

Top-4 blev sikret i grundspillet og i semifinalen ventede KB, hvor forventningerne og målet var en finaleplads til HIK-drengene.

Og det var da også meget tæt på, at det mål blev indfriet. HIK fik dog en dårlig start, hvor man kom bagud med 3-1 efter de første fire kampe. Derfor skulle KB bare vinde den ene af de to doublekampe, men så let blev det ikke for KB’erne.

HIK viste kæmpe kampgejst, da først Holger Rune og Christoffer Kønigsfeldt vandt deres double med cifrene 7-5, 6-1.

Og herefter var Alexander Kønigsfeldt og Rasmus Møller lige så suveræne, da de vandt den sidste kamp med cifrene 6-3, 6-4.

Derfor skulle denne semifinale – ligesom kvindernes – afgøres i Golden Match Tiebreak .

Men her måtte Rasmus Møller og Alexander Kønigsfeldt give fortabt, da det blev til en 10-8-sejr til KB.

  • Det var en skuffelse, for vi havde sat næsen op efter en finaleplads. Og når det var så små marginaler, der afgjorde det, var spillerne også selv meget skuffede. Vi sluttede den sidste kamp klokken 21 lørdag aften, og der var drengene nede. Vi skulle allerede spille bronzekamp 12 timer senere, og der var de ikke meget værd, da de mødte ind. Jeg tænkte, at det ville være svært for dem at hive sig op igen. Men de viste bare en enorm styrke, da kampene gik i gang, siger Michael Tauson.

Og det gjorde HIK-herrerne nemlig mod Gentofte, hvor tingene i den grad blev sat på plads. Tre sejre i ligeså mange single-kampe – og så var bronzen i hus.

Ifølge træner Tauson, så var den gode holdånd hos både kvinderne og herrerne, afgørende for, at HIK sikrede sig de to medaljer i weekenden.

  • Det har været en fantastisk weekend, hvor vi har fået vist og styrket vores sammenhold – på begge hold, men også på tværs af dem. Herrerne har længe haft et specielt bånd, og det bånd var også en af hovedgrundene til, at de løftede sig i bronzekampen og vandt den.
  • Men pigerne var den helt store overraskelse, og det var fedt at se, at de kom et skridt nærmere hinanden og tættere sammen. Det var en rigtig god oplevelse, at de fik den succesoplevelse, som overraskede mange. Den holdånd, som er skabt imellem dem, var fantastisk i weekenden, og de kan vi helt sikkert bruge fremadrettet mod nye mål. Vi troede på, at vi kunne lave det lille mirakel med finalepladsen, og det var fantastisk, at det lykkedes, siger Tauson.