Fodbold, Forside

HIK kom ned på jorden igen efter tre 2-0 sejre i træk, da det lørdag blev til et klart nederlag hos Jammerbugt FC i 2. Division Kvalifikationsspillet. Lørdag venter Odder IGF til endnu en gyser på Gentofte Stadion.

Stærk modstander

Jammerbugt FC har inden sæsonen oprustet med et par markante profiler, heriblandt Martin Thomsen og Viktor Ahlmann, som har erfaring fra Superligaen.

Det stod da også hurtigt klart, at HIKerne ville komme på en svær opgave i det nordjyske. Hjemmeholdet satte sig på tingene i kampens indledning, og scorede efter 12 min. på en flot flugter efter hjørnespark. Herefter fik HIK spillet sig bedre ind i kampen, og kunne have udlignet på en stor mulighed til Jonathan Lålå Nielsen.

I stedet slog værterne til i modsatte ende efter godt og vel en halv time. Christian Rye eksekverede et korrekt dømt straffe, og så var HIK bagud med 0-2 ved pausen.

Forspildte muligheder for comeback

Det er som bekendt ofte de små marginaler, der er afgørende for kampenes udfald. Lørdagens kamp var ingen undtagelse- også selvom Jammerbugt FC fortjent vandt kampen.

HIK havde både ved 1-0 og 2-0 muligheder for at komme tilbage i opgøret. Muligheder der i de sidste to kampe er gået HIKs vej, men som nu vippede til den anden side.

Nordjyderne lukkede reelt kampen efter 50 min. da Victor Rafael klinisk udnyttede en kontra.

Mathias Andersen og Stelian Trasborg gjorde et par gode indhop, men HIK fik desværre ikke scoret, for første gang siden Skærtorsdag.

Hvem vil væk fra bunden?

Der kan selvfølgelig ikke tages let på nogen kampe i den situation HIK er i, men lørdagens kamp mod Odder er nu alligevel én af dem, som vil lune ekstra- eller tilsvarende ramme hårdt- afhængigt af om det bliver til en sejr eller et nederlag.

De to hold ligger nemlig side om side i tabellen, hvor Odder har ét point mere end HIK på rækkens 7.plads. Holbæk følger lige efter på den faretruende nedrykningsplads:

Det kan således blive en kamp, hvor vinderen kan tilslutte sig det brede midterfelt, mens taberen må bide negle søndag, når Holbæk møder Sydvest.

Der er kampstart kl 15.00 på Gentofte Stadion, og selvfølgelig gratis entré for HIK-medlemmer under 18 år.

Dobbeltsejr i divisionerne

Det har været småt med gode historier fra U17 og især U19, som har haft et meget svært forår. Lørdag var der dog igen fuld gevinst. U19 fik således forårets første sejr, da Thisted havde taget turen den modsatte vej af 1. senior, fra Nordjylland til Hellerup. Drengene leverede en god præstation og sejrede 2-1 på to mål af Malick Rasmussen.

På Gentofte Stadion spillede U17 simultant med U19, der brillerede på bane 1 i HIK. Allerede efter et kvarter var HIK U17 foran med 2-0, og på trods af et par reduceringer fra Thisted, blev det til en sejr på 3-2 på mål af HIK-topscorer i rækken, Jakob Thorup, samt to mål af førsteårs U17-spilleren, Martin Bisgaard.