Fodbold, Forside, Generelt

Trænerne i HIK Fodbold havde mandag aften skiftet kegler, veste og bolde ud med spidse ører, pen og papir. Et ledelseskursus skal give trænerne redskaber til fodboldlivet uden for kridtstregerne. 

Stenhugger eller katedralbygger? 

“Er du stenhugger eller katedralbygger?” Med det spørgsmål indledte Morten Petersen, fodboldfar og partner i Intenz, sit ledelsesseminar mandag aften i Maglegårdshallen foran HIK Fodbolds trænere – lige fra U6 til 1. senior. Spørgsmålet var selvfølgelig ikke stillet for at få trænerne til at tage stilling til deres håndværksmæssige egenskaber – men for at få deltagerne til at reflektere over, om de med deres trænergerning er med til at bygge noget større – eller blot “flytter sten”.

Trænerne blev i løbet af aftenen stillet over for cases, citater fra spillere – og givet konkrete værktøjer til at håndtere fx konflikter. Det mener Morten Petersen kan være med til at hjælpe trænerne, som han mener besidder en stor opgave. En opgave, som det er vigtigt at de er bevidste om:

“Fodboldtrænere er ledere. De skal træffe hurtige beslutninger, motivere og lede mennesker. Trænerens beslutninger er langt hen ad vejen afgørende for, hvordan spillerens oplevelse med fodbold bliver,” fortæller Morten Petersen.

Ledelsesseminaret bliver fulgt op af flere aftener, hvor trænerne bliver delt ind i mindre grupper, og dermed får mulighed for at gå i dybden på hvert deres felt.

Træneren er nøglen 

Ledelsesseminaret er ét af flere tiltag, der er gjort for at bygge yderligere på det unikke trænermiljø, der eksisterer i HIK Fodbold. I foråret var trænerne samlet til en temaaften omkring didaktik, og senest har flere trænere taget DBU’s C-licens, målrettet børnetrænere.

Det er ikke en tilfældighed, at der bliver investeret i trænernes udvikling. Formand for HIK Fodbold, Kim Meurs-Gerken, mener at træneren er nøglen til den gode oplevelse for klubbens medlemmer:

“Vi har opbygget en kultur, der gør os unikke i den forstand, at vi har rigtigt dygtige trænere på alle niveauer i klubben. Det skal vi værne om ved at skabe de rammer, der gør at trænerne kan udvikle sig – som trænere og som mennesker,” fortæller Kim Meurs-Gerken.

Spørgsmål vedrørende ovenstående rettes til:

Formand for HIK Fodbold, Kim Meurs-Gerken: 61 61 09 09.

Er du interesseret i at blive træner i HIK Fodbold er du velkommen til at henvende dig til daglig leder, Allan Hansen, på ah@hik.dk.