Forside, Generelt, Tennis

Holger Rune nummer 7 i verden efter ny triumf

HIK Tennis’ store talent vandt endnu en stor junior-turnering i weekenden, der betyder, at han nu er den syvendebedste juniorspiller i verden.

Af: Arnela Muminovic

Det kører for 16-årige Holger Rune for tiden.

I marts år skrev det store HIK-talent dansk tennishistorie, da han blev den yngste mandlige danmarksmester nogensinde, da han vandt Indendørs DM.

Og nu kan han bryste sig af at være den syvendebedste mandlige juniorspiller i verden. Det afslører den nyligt opdaterede verdensrangliste hos det internationale tennisforbund, ITF.

Og det sker efter, at Holger Rune, der fyldte 16 år den 29. april, har imponeret i de to seneste grade 1-turneringer, hvor han har trukket sig ud som sejrherrer. Grade 1 er det tredjehøjeste niveau på juniorsiden efter Grand Slam og grade A-turneringerne.

I sidste måned lykkedes det Holger Rune at vinde sin første grade 1-turnering i karrieren ved finalen i Juniors de Beaulieu-sur-Mer i Frankrig.

Og i weekenden blev det så til endnu en triumf – denne gang ved den italienske turnering Torneo Internazionale ’Citta Di Santa Croce’. I finalen mødte anden-seedede Holger Rune argentinske Alejo Lorenzo Lavallen, og her var den unge HIK’er klart stærkest og vandt opgøret med cifrene 6-2, 6-1.

Dermed er han nu ubesejret i ti singlekampe i træk, og han kan også glæde sig over at være den højest rangerede i den meget talentfulde årgang 2003, hvor de andre på toppen af ranglisten alle er ældre end Holger Rune.

Derfor er der ikke noget at sige til, at sportschefen i Dansk Tennis Forbund Jens Anker Andersen er meget imponeret over Holger Runes resultater og præstationer.

  • Det er virkelig stærkt gået af Holger at vinde to grade 1-turneringer i træk. Det vidner om en imponerende stabilitet, som er en af de vigtigste egenskaber, når man skal slå igennem i international tennis. Jeg glæder mig meget til at følge ham under sommerens junior grand slams.
  • Vi har ikke set en dansk herrespiller i top 10 på juniorverdensranglisten siden Kristian Pless i 1999. Og Holger er endda kun 16 og har i princippet to år tilbage som junior. Det understreger bare, at han er et helt særligt talent, siger sportschefen til tennis.dk.

Holger Runes næste opgave bliver en grade A-turnering i Milano, hvorefter grand slam-turneringen French Open på Roland Garros venter den 2. juni.