Forside, Generelt, Tennis
HIK’s unge talenter var dominerende ved Ungdomsmesterskaber Inde
Flere af HIK’s tennis-talenter viste sig fornemt frem, da Ungdomsmesterskaberne Inde blev afholdt i påsken.
Af: Arnela MuminovicMens de fleste slappede af og nød det gode påske-vejr i den netop overståede ferie, havde mange af HIK Tennis’ unge talenter andet at se til.
Påskedag var der nemlig finaler ved ungdomsmesterskaberne Inde (UM) i Hørsholm Rungsted-hallen, hvor HIK var flot repræsenteret i både single og double.
Og HIK-talenterne nøjedes ikke bare med at være med til mesterskaberne. I stedet viste de sig flot frem med flot tennisspil og fornemme resultater.
I U18-pigefinalen var det et rent HIK-opgør, hvor Hannah Viller Møller mødte Martha-Elisa Stenmann. Førstnævnte, der for tre uger siden vandt sin tredje DM-titel i single, var dog for stor en mundfuld for klubkammeraten og vandt finalen med cifrene 6-0, 6-2.
– Jeg synes, at det er fedt spille UM. Jeg har spillet UM, siden jeg var U12, og der er altid god stemning. Det er mit sidste år som junior, så jeg vil gerne have det hele med, sagde Hannah Viller Møller efter kampen til tennis.dk.
Det blev også til to yderligere førstepladser i single-rækken, da Valdemar Frederik Pape sikrede sig sejren i U16-drengefinalen, mens Carl Emil Overbeck sejrede i to sæt i U18-drengefinalen.
HIK-drengene kunne have ryddet single-bordet, da Cornelius Shalmi også var i finalen i U14.
Og HIK-talentet havde alle muligheder for at sikre sig guldet. Først havde han to matchbolde i andet sæt ved stillingen 5-4, men den chance greb han ikke. Og igen i det tredje og afgørende sæt fik Cornelius Shalmi muligheden for at lukke og slukke med fem matchbolde, men hver gang afværgede Christopher Gaarde fra Hørsholm Rungsted.
Og i sidste ende endte hjemmebane-manden med at vinde kampen med cifrene 7-1 i tiebreak.
Et hårdt nederlag, men HIK kunne dog efter glæde sig over at have vundet flest single-titler af alle ved turneringen med tre styks.
I double var der også guld til flere andre HIK-talenter.
I U14-pigedouble vandt HIK’s Frederikke Alberte Pape finalen sammen med sin makker Rebecca Munk Mortensen fra KB, og hos U18-pigerne kunne HIK’s Martha-Elisa Stenmann også glæde sig over en finalesejr med makker Ida Hasselbalch fra Hørsholm Rungsted.
Slutteligt var der endnu en guldmedalje til Carl Emil Overbeck, der udover sin single-finalesejr også kunne bryste sig af at have snuppet førstepladsen i U18-drengedoublen i samarbejde med Hillerøds Gustav Theilgaard.
Efter de flotte præstationer og resultater var det da også en meget tilfreds junior-cheftræner, Jose Silva, der gjorde status efter Ungdomsmesterskaberne Inde.
– UM var en stor succes for HIK. Trænerstaben vil meget gerne sige stort tillykke til alle vinderne i single og double. Et stort tillykke skal også lyde til resten af HIK-spillerne, der var med og hjalp med at gøre HIK synlige ved UM.

– Vi er meget stolte over den måde, som I repræsenterede klubben ved mesterskaberne. Dette års UM har været en meget positiv oplevelse med mange spillere og gode resultater. Der er et stort potentiale i jer alle, og nu ser vi frem til at arbejde endnu hårdere for at få endnu bedre resultater næste år, siger Jose Silva.
Her er de HIK-talenter, der vandt medaljer ved UM 2019:
Guldmedaljer:
• Valdemar Pape ( single U16 )
• Hannah V. Møller ( single U18 )
• Carl Emil Overbeck ( single U18 )
• Frederikke Pape ( double U14 )
• Marta Elisa Stemann ( double U18 )
• Carl Emil Overbeck ( double U18 )
Sølvmedaljer:
• Cornelius Shalmi ( singles U14 )
• Martha Elisa Stemann ( singles U18 )
• Dicte Ingildsen ( doubles U14)
• Valdemar Pape ( doubles U16 )
Bronzemedaljer:
• Dicte Ingildsen ( single U14 )
• Emilie Bomholt ( double U14 )
• Alexander Clausen ( double Ul14 )