Fodbold, Forside

HIK kom fornuftigt fra land i sæsonpremieren, da Avarta gæstede. Et chancerigt og tempofyldt opgør endte med en pointdeling på et velbesøgt Gentofte Stadion.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS FRA KAMPEN HER: HIK-AVARTA

Æresmedlem mindes
På trods af et glædeligt gensyn med fodbolden på Gentofte Stadion, blev indledningen af kampen benyttet til et mere alvorligt virke. Ét af HIKs æresmedlemmer og mangeårige leder, Jørgen Silcowitz, gik desværre bort torsdag aften inden sæsonåbneren. Det blev på stadion derfor mindet med et minuts stilhed, inden kampstart.

Svar på tiltale
Dagens gæster, der i foråret lå godt til i oprykningsspillet og halvsæsonen forinden kunne kalde sig puljevinder af 2. Division pulje 1, kom da også bedst for start og pressede HIK til det yderste i kampens begyndelse. Et kvarter inde i kampen kunne dagens værter ikke holde stand længere. Den tidligere HIKer Christian Offenberg sendte et kvalificeret langskud mod HIK-målet, hvor Esben desværre får givet en uheldig ripost, der opsnappes af Thomas Christiansen, som sikkert ligger bolden i mål til stillingen 0-1.

Føringen holdte dog ikke længe, da HIK med det samme svarede igen. Efter et højt pres mod gæsternes bagkæde, opsnapper Gustav bolden over to omgange og serverer bolden, med et kælent chip ind i målfeltet, for en fremadstormende Carl Lange der resolut stanger bolden ind bag en sagesløs Morten Bank i Avarta-målet: Carl Lange bringer balance i regnskabet.

Hjemmeholdet bankede på for sejr
Efter det udlignende mål kom HIK bedre og bedre med i kampen og dominerede spillet i store perioder af opgøret. 10 min. før pausen var Carl Lange igen på spil, efter fine kombinationer i gæsternes venstre forsvarsside, kanoneres bolden på ydersiden af stolpen fra en spids vinkel.

2. halvleg var ikke mange minutter gammel før Carl Lange nok engang indtog en hovedrolle, denne gang var det desværre til de grønklædtes fordel. Kristoffer Wichmann kommer højest på et hjørnespark og sender bolden mod netmaskerne. Carl har beklageligvis placeret sig tæt mod mål og kommer i vejen for afslutningen på målstregen.

Chancerne skulle dog blive endnu større for HIKs vedkommende. Med godt 70 min. spillet sendes Carl Lange i dybden, alene mod målet, Avarta-keeperen trækker sig dog sejrende ud af duellen og får ekspederet bolden til hjørnespark. Kampens vel nok største mulighed tilfalder dog indskiftede Jonathan ’Lålå’ Nielsen, der med et kvarter igen modtager bolden på kanten af det lille felt, efter endnu en omgang flotte kombinationer af HIK-mandskabet. Beklageligvis lod det ikke til at den blonde angriber var helt varm endnu, da han ikke får tilstrækkeligt træf på bolden og sender sin afslutning forbi, tæt foran mål.

På trods af et væld af chancer til hjemmeholdet, blev det ikke til mere og kampen endte derfor i en pointdeling ved slutresultatet 1-1.

HIK ligger derfor lovende for land, inden det først gælder pokalkampen mod sjællandsserieholdet Helsinge, onsdag, inden turen går til Middelfart i weekenden.

Næste hjemmekamp er lørdag d. 19 august, når Næsby gæster Gentofte Stadion, kampstart kl. 13.00.