Forside, Generelt, Tennis

Det store HIK-talent Hannah Viller Møller var suveræn i finalen i weekenden i DM udendørs for seniorer, mens klub-kollega Holger Rune  i øjeblikket jagter triumf ved Wimbledon.

Af: Arnela Muminovic

HIK Tennis bliver i den grad repræsenteret fantastisk på den store scene for tiden.

I sidste måned lykkedes det Holger Rune at fejre en kæmpe triumf, da han vandt French Open for juniorer. Og i den forgangne weekend kunne HIK glæde sig over, at endnu et talent tog en stor sejr, da Hannah Viller Møller sikrede sig DM Udendørs for seniorer.

17-årige Viller Møller mødte turneringens store overraskelse, 15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub. Men i finalen var der ikke plads til flere overraskelser, for HIK’eren var helt suveræn og vandt finalen med cifrene 6-2, 6-2 på centercourten i Hillerød.

En præstation, som træner Kenneth Carlsen var meget tilfreds med.

  • Hun leverede en meget moden og solid præstation. Hun gjorde det, der skulle til for at vinde kampene. Det var meget overbevisende. Det var ikke en overraskelse, for hun har vundet tidligere og var jo egentlig favorit til at vinde det i år.
  • Men det er også en styrke at man går ind som favorit til DM i så ung en alder og vinder. Det er mentalt rigtig stærkt, siger han.

Det var da også en anden oplevelse at være favorit til DM for seniorer, fortæller Hanna Viller Møller.

  • Ja, det er noget anderledes. Der er meget mere pres på en selv, og mange der forventer, at man spiller godt og vinder.
  • Så det er super fedt, at det så lykkedes. For selvom man er favorit, så er det tennis, og alt kan ske, hvis man ikke er koncentreret. Det giver meget selvtillid, at jeg formåede det, siger hun.

Dermed genvandt Hanna Viller Møller titlen fra sidste år, og hun er også forsvarende mester i indendørs.

Sidste måned lykkedes det også for HIK-talentet at komme i finalen i en Grade 1-turneringen, så det er en spiller, der er i god form for tiden.

Det fortæller træner Kenneth Carlsen.

  • Hun er inde i en rigtig, rigtig god periode. Hun var inde i en tung periode for et års tid siden, men den seneste lange periode har det være sublimt fra hendes side. En ting er, at det ser godt ud til træning, noget andet er til kampene, hvor man får den rigtige selvtillid.
  • Og det har hun fået nu, samtidig med, at hun har udviklet sit spil. Nu er det vigtigt, at hun bliver ved med at bygge på, siger han.

Mens Hanna Viller Møller har spillet DM, er en af HIK’s andre store talenter Holger Rune lige nu i gang med at spille Wimbledon for juniorer, hvor han er topseedet efter sine seneste store resultater.

Tirsdag spillede Rune sig i tredje runde med endnu en sikker sejr, men selvom HIK’eren er seedet højest og har selvtilliden i orden, så er det en helt anden oplevelse for ham, siger Kenneth Carlsen.

  • Det er jo første gang, at Holger spiller på græs. Så det er hans store udfordring, for han kommer til at møde spillere, der har meget større rutine på det her underlag. Det er ret specielt pludseligt at skulle spille på et underlag, som man aldrig har spillet på.
  • På den anden side, så har Holger jo potentialet til at vinde turneringen rent tennis-mæssigt. Og jeg er ikke i tvivl om, at han har spillet til at spille og vinde på græs, så det bliver super spændende at følge.

Man kan følge alle Holger Runes kampe på TV Sport.