Fodbold, Forside

Der var pinsedrama på Gentofte Stadion, da HIK efter nederlaget torsdag i Næsby, var tvunget til sejr i hjemmekampen mod Vejgaard. En chokstart og et rødt kort vanskeliggjorde missionen, som dog endte med at lykkes takket være et par fremragende mål.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS FRA KAMPEN HER: HIK-VEJGAARD

En frygtelig start

HIK kom forfærdeligt i gang med opgøret, da Vejgaard efter bare fire minutters spil bragte sig foran med 1-0. En dyb bold blev håndteret noget tvivlsomt af Frederik Kragh, og så kunne Peter Højgaard bringe gæsterne i front.

Efter 23 min. var nordjyderne igen farlige. Esben i HIK-målet fik kun halvklaret et skud fra distancen, men heldigvis var Frederik Poulsen ikke i stand til at sætte riposten i nettet, og derfor forblev den dårlige HIK-start trods alt ved det ene mål.

Kort tid efter blev ondt alligevel værre, da Mathias Larsen tilsyneladende sagde et eller andet til sin modstander efter en duel på banens midte. Dommeren tøvede ikke med at trække det røde kort op af lommen, og så var HIK for alvor sat under pres, da Holbæk samtidig var kommet foran i Holbæk.


Mathias Larsen blev sendt i bad efter 25 min.

HIKs stjernefrø slog til igen

Han var der tidligere på sæsonen, da det for alvor brændte på mod VSK Århus, hvor han med en formidabel solopræstation var med til at sikre den vigtige sejr i dét opgør.

Lørdag var han der igen, Carl Lange- denne gang med et endnu vigtigere- og måske endda flottere mål. Den vævre angriber modtog bolden i mellemrummet fra Ahmed Iljazovski og med en fiks ”Bergkamp vending” fik han sat første mand. Næste modstander modtog en tunnel inden bolden blev sat sikkert ind under Vejgaard-keeperen. 1-1 blev stillingen ved pausen.


Carl Lange leverede endnu en pragtpræstation. 

Fra fiasko til forløsning

HIKs 10 mand forsvarede sig godt i indledningen på 2. halvleg, og Esben Madsen tog sig glimrende af udeholdets tilnærmelser, som primært bestod i høje bolde ind i feltet.

Efter en god times spil fik HIK frispark midt inde på Vejgaards banehalvdel. Martin Andersen slog en ”violin” ind i feltet, hvor Kristoffer Wichmann dukkede op og pandede HIK i spidsen. Kampen var således vendt totalt på hovedet.

78 min. inde i opgøret blev et velbesøgt Gentofte Stadion vidne til lidt af en perle. Jonas Hebo Rasmussen erobrede bolden på midten af banen. De fleste på lægterne forventede nok, at den rutinerede midtbanespiller ville spille den dybdeløbende Jonathan Lålå, men i stedet valgte han at lægge bolden i en smuk bue over Vejgaards målmands og direkte i netmaskerne. Et fremragende mål af Hebo, der endeligt lukkede kampen, og altså så godt som sikrede HIK en ny sæson i 2. division.


De to rutinerede målscorere i omfavnelse: Hebo og Wichmann. 

HIK har således seks point ned til både Svendborg og Holbæk under stregen- endda med en væsentligt bedre målscore end begge. Det er derfor så godt som sikkert, at HIK også i næste sæson spiller i 2. division.

Der resterer nu to kampe af forårssæsonen. Næste weekend gælder det udekampen mod VSK Århus, inden FC Svendborg kommer på besøg på Gentofte Stadion d. 17. juni.

Spændende U17 afslutning

HIKs ældste talenthold var lørdag på besøg hos Næstved, og det blev desværre kun U17, der kunne rejse hjem med et point i bagagen. U19 tabte således med 2-4 efter en turbulent kamp.

U17 kom også bagud, men rejste sig takket være et mål fra rækkens topscorer Jakob Thorup, som sikrede 1-1.

Det betyder at U17 er kun to point fra førerholdet Haderslev. Der resterer to runder.

Fotos venligst skænket af Tom Lange.