Fodbold, Forside

Lørdag er der igen sommerbold på Gentofte Stadion, når Odder kommer besøg til endnu en vaskeægte 6-points kamp. De to hold ligger side om side i bunden af tabellen, faretruende tæt på nedrykningspladserne. En sejr giver luft, mens et nederlag kan betyde en tur under stregen.

Slutspurten i gang

Der resterer nu blot seks runder af 2. Division Kvalifikationsspillet. HIK har således tre hjemme- og tre udekampe tilbage af sæsonen, startende på Gentofte Stadion lørdag.

18 point at spille om og altså flere muligheder for at hente de fornødne point, til at blive på den rigtige side af stregen. Alligevel er det svært at komme udenom at lørdagens kamp, qua de to holds placering, har lidt ekstra krydderi.

Vinderen af kampen holder Holbæk, der fortsat besidder den første nedrykningsplads, i armslængde inden deres kamp søndag, mens taberen må lide den tort at rykke under stregen, hvis Holbæk vinder.

En masse matematik, som bliver en del lettere, hvis HIK hiver en sejr i land.

 Modstander med ligheder

Det er ikke kun i stillingen, at Odder og HIK- bortset fra den geografiske placering- læner sig op af hinanden. Klubberne er således stiftet med ét års mellemrum, ligesom medlemstallet fordeler sig inden for en håndfuld til forskel.

På banen har begge mandskaber haft et særdeles svingende forår. HIK startede forfærdeligt, men hentede tre sejre i streg, inden det blev til 0-3 i Jammerbugt sidste weekend.

Odder kom fra tre sejre i streg, blandt andet en flot skalp i Valby Idrætspark mod Frem, inden det i de to seneste kampe er blevet til nederlag.

Vigtig viden? Eller ligegyldig info?

Den opmærksomme læser vil have opdaget, at vi har fået en medskribent på optaktsartiklerne. Han vil hver uge fodre jer læsere med mere eller mindre relevante fakta om den kommende modstander:

Odder I&GF stiftedes i 1899, faktisk året før HIK og er pt. Jyllands 3. største fodboldklub med 1075 medlemmer – meget tæt på HIK’s 1073. Odder IGF holder, til på “Spektrum Park” med, 6 stk. 11 mands-, 2 stk. 7 mands- og 2 stk. 5 mandsbaner. Der må vi, i HIK, gerne være lidt misundelige.

En del af de mange O-I&GF medlemmer ankommer fra omegnen, med lokalbanen fra Aarhus (i dag helt fra Grenaa) – også kendt som “Oddergrisen”. Det er nok verdens eneste jernbane, der har lagt navn til en travhest. Den brune vallak, af samme navn, som mange husker – huserede jo i 80érne & 90érne på Jydsk væddeløbsbane. Trænet af, velkendte, Kaj Jensen, hvis daværende træningsanlæg i Marslet (med jernbanen midt igennem) inspirerede ejeren til navnet. Vi sjællændere husker nok mest “Oddergrisen”, for dens flotte sejr i derbyprøven i 1991 – i selve derbyet, galoperede den temperamentsfulde hest og endte længder efter vinderen O´bidjar. Efterfølgende blev hesten solgt til Hamborg samt senere dømt ude og aflivet, efter en lårskade.

Er man, efter et langt træningspas på “Spektrum Park” blevet sulten og med toget (Oddergrisen), kan man blot hoppe af på første stop, Assedrup Station og tage en rask gåtur mod højre til havnen – hvor man finder, anmelder roste, Norsminde Kro. Meget praktisk har de flyttet middagsbordene ned i vinkælderen! Husk at afsætte god tid, thi det er et slowfood sted, hvor eneste mulighed på menukortet er køkkenchefens dagsaktuelle 6 retters menu. I sidste uge med bl.a skaldyrsballotine, med røget jomfruhummer og kammusling samt kalvetunge m. blomsterkarse, trøffel og hollandaise – må vi hertil anbefale deres 2009 Clos de La Roche fra Gérard Peirazeau et Fils. Man kan også vælge at ankomme tidligt og nyde en frokost inden kamp, anbefales kan Norsminde Kro´s uforskammede gode “rørt oksetatar”.

Spas i pausen og skrabelodder i boden

I pausen af lørdagens kamp, gentager vi successen fra sidste hjemmekamp. På to baner ved banens midte vil bolddrenge og spillere fra HIK Fodbolds årgang 2010 og 2009, udkæmpe en lille turnering.

Der vil desuden blive solgt lodder fra Fodboldens Lotteri; et skrabelods spil, hvor overskuddet går til HIK Fodbold og dansk breddefodbold. Lodderne koster 25 kr./stk.

Kampen vises selvfølgelig direkte på HIKs mycujoo kanal her: HIK-Odder

Alternativt kan du følge vores liveupdate på Twitter her: HIK Fodbold Twitter

God kamp – forza HIK!