Fodbold, Forside

HIK var i midt ugen få minutter fra at sende Superligamandskabet Silkeborg ud af DBU Pokalens 3. runde, midtjyderne var dog skarpest i den afgørende straffesparkskonkurrence. Lørdag står den igen på divisionsfodbold, da Greve besøger Gentofte Stadion kl. 13.00.

SE ELLER GENSE MÅLENE FRA DEN ORDINÆRE SPILLETID: HIK-SILKEBORG IF

Underholdning i topklasse

HIK gav onsdag aften Silkeborg kamp til stregen og tvang fuldtidsprofferne helt ud i en afgørelse på straffespark. HIK gik friskt til opgøret og spillede med stort gåpåmod og optimisme i kampens indledning. Hjemmeholdet overlod forventeligt initiativet til gæsterne, hvor de stod dybere og forsøgte sig med farlige omstillinger.

Godt 10 min. inden pausen indfandt euforien sig så på Gentofte Stadion. Lasse Pedersen blev spillet dybt, hvor han sendte et fladt indlæg ind mod Lålå, en lynhurtig Carl Lange stjal dog afleveringen, hvor han resolut hamrede bolden op i net-taget. HIK kunne derfor gå til pause med en sensationel pauseføring på 1-0.

Foto: Jens Dresling, Ekstra Bladet

Gæsterne kom dog igen i 2. halvleg, da de med to hurtige scoringer bragte sig i front. HIK var dog hurtige til at svare igen, da Andreas Smed efter flot opspil kunne sætte sidste inderside på et indlæg, ved bagerste stolpe. Der måtte derfor tyes til 2 x 15 minutters forlænget spilletid. Her var en yderst velspillende Carl Lange igen på pletten, da han fik lokket Peter Friis ud af position og igen kunne bringe HIK i front.

I kampens afslutning var kræfterne, ganske forståeligt, ved at slippe op for de bravt kæmpende HIK’er. I de døende sekunder kunne de ikke stå imod belejringen længere. Derfor måtte afgørelsen findes på straffesparkskonkurrence, hvor Silkeborg kunne trække sig sejrrigt ud af denne. Det er dog senere kommet frem at denne afgørelse ikke fandt sted efter de foreskrevne regler, læs mere her.

Hverdag igen

På trods af at pokalopgøret i de seneste dage har stjålet meget af opmærksomheden, må man ej forglemme at HIK stadig har et vigtig slutprogram i divisionsregi. Lørdag er det Greve der besøger Gentofte Stadion. Greve har aldrig helt fundet formlen i løbet af efteråret, hvorfor de må tage til takke med en placering i den kedelige ende af puljen. Dermed ikke sagt at det bliver en nem opgave HIK skal ud på, Greve trak sig nemlig sejrsrigt ud af de to holds opgør, tidligere på sæsonen, med et facit på 4-2.

Derfor vil HIK være opsatte på at bære det momentum og den gnist de havde i onsdagens pokalkamp over til lørdagens opgør og dermed revanchere nederlaget, tidligere på sæsonen. Der er samtidig vigtige point og hente for hjemmeholdet, hvis de vil holde fast i håbet om oprykningsspils pladserne.

Kampen kan som altid streames live fra HIKs kanal her: HIK-Greve

Dobbeltopgør på ’Maglen’

Både U19 og U17 skal også i aktion i l løbet af weekenden. De tager således begge imod Holbæk, henholdsvis kl. 15.00 og 13.00, hjemme på Maglegårdsanlægget.

Begge kampe vil der være live update fra, på HIK Fodbolds Facebook-side:HIK Fodbold