Fodbold, Forside

Weekendens kamp i 2. division mod Kolding IF på Gentofte Stadion fik et noget turbulent forløb, som heldigvis endte lykkeligt med tre point og en flot 4-1 sejr til HIK. Kampens dommer godkendte ikke banen pga. streger fra amerikansk fodbold, og derfor endte opgøret med at blive udsat over en time.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS PÅ HIKS KANAL: HIK-KOLDING IF

Op, ned og op
Der var helt frem til beslutningen blev truffet, flere forskellige løsninger i spil. Det endte dog med, at tre streger omkring begge felter blev malet over med rød maling, og så var kampen klar til at blive afviklet med 14.10 som nyt starttidspunkt.

Glæden over at kampen kunne afvikles varede ikke længe for hjemmeholdet, der efter en mærkelig situation kom bagud allerede efter 3 min. spil.

Kolding fik et frispark lige uden for HIKs felt. Frisparket blev sparket ind på Martin Andersen i muren og tog en høj bue ind mod HIKs mål. Esben blev presset i sit indgreb, og så sejlede bolden ind til en føring til udeholdet.

Efter en tur ned med rutsjebanen på Gentofte Stadion, gik det igen op efter et lille kvarters spil. Kolding var ikke opmærksomme på, at HIK er i besiddelse af én af divisionens bedste kastere. Kristoffer Wichmann kastede fra omkring midterlinjen bolden direkte ned bag Koldings forsvar, hvor Mathias Olsen havde taget et dybt løb. Kaptajnen takkede for friløberen og scorede sikkert.


Kaptajn Olsen var igen i målhumør og scorede sit tredje og fjerde sæsonmål. 

Lålå på vej tilbage
Jonathan Lålå Nielsen har scoret et utal af mål i divisionerne for bl.a. Hvidovre. Nu lader det til at den gamle målræv igen har fundet formen. Den farlige angriber lader i hvert fald til at finde sig til rette på Gentofte Stadion, hvor han har lavet fem mål i de seneste fire kampe.

Det fjerde kom lørdag eftermiddag. Efter godt og vel 20 min. spil modtog han en fin stikning fra Martin Andersen, og udplacerede en sagesløs Jens Rinke i gæsternes mål. 0-1 var således blevet vendt til 2-1 på blot 20 min.

Kampens afgørelse
Udeholdets målmand var til gengæld ikke sagesløs, da HIK reelt afgjorde kampen kort inde i 2. halvleg. Efter en stor afbrænder fra Lålå på en friløber, fik han en mulighed mere, da Jens Rinke sendte det efterfølgende målspark direkte ud i fødderne på Mathias Olsen. Anføreren tog et træk mod baglinjen og spillede Lålå helt blank foran mål.


Lålå lagde sig alene i spidsen på HIKs topscorerliste med sine to mål. 

HIK fik to dobbelt målscorere, da Mathias Olsen udnyttede endnu et forsvarskoks efter 70 min. spil. En Kolding-forsvarer forsøgte at cleare bolde, men i stedet havnede den for fødderne af Olsen, der sendte kuglen i kassen via. den ene opstander.

Et fantastisk resultat for HIK, der efter en lidt sløv start på sæsonen nu har taget tre sejre i træk, og indtager én af de forjættede pladser til forårets oprykningsspil.

Næste opgave venter på lørdag kl. 14.00 på udebane mod topholdet, Marienlyst, inden det gælder kampen i DBU Pokalen mod Silkeborg IF onsdag d. 11/10 kl. 18.45.

Én til hver i dobbelt derby
Lørdagen startede ud med en bekræftelse på, at 2-0 er den farligste føring i en fodboldkamp. U15 var foran 2-0 mod Holbæk, men endte med at få 2-2 med.

Simultant med 1. senior spillede U17 lokalopgør mod B93. I et tæt opgør sled drengene sig til en vigtig 2-1 sejr efter flotte scoringer fra Mark Boye og Jagvir Sindhu.

U19 tabte desværre andet opgør af tvekampen med 1-3 i en ligeledes tæt kamp.

U14 tabte 1-6 i Lyngby, mens U13 spillede 1-1 mod BSV.

Hos pigerne tog U18 en flot udesejr i Mesterrækken på 3-1 over Hvidovre, mens U14 desværre tabte 0-3 hos B93 og U13 2-4 hos Allerød i Øst-rækkerne.


Glade U18-piger efter sejren over Hvidovre. 

Fotos: Tom Lange og Elin.