Fodbold

På et flot fremmøde på Gentofte park, fik vi endelig sparket premiererunden i 2 divison i gang på Gentofte sportspark, hvor HIK var vært for de ny oprykkede Vanløse IF. Fra kampen start var det som forventet HIK der var spillestyrende, mens Vanløse lurede på kontraangreb.

Efter en lidt rodet start og en chance fattig indledning på kampen, bliver der ca. et kvarter før halvlegen dømt straffespark til gæsterne fra Vanløse IF, efter en omstilling. Heldigvis for HIK, så Piller Esben Madsen, Nikolai Johansens straffespark fra 11 meter pletten, og udskyder HIK’s mareridt start. Men blot 1 minut før der blev fløjtet til halvleg, var den igen gal i HIK bagkæden, da Vanløse angriberen Jack Castelijns bliver sendt afsted i dybden på en ny omstilling, og ender alene med Esben Madsen, som måtte se sig passeret af et elegant kan lob, til pausestillingen 1-0.

I 2. Halvleg var det som forventet i HIK der igen var mest på bolden, der satte større tempo i deres boldomgange fra halvelgens start. Vanløse forblev mere kompakte, og igen lurrede på kontrastød. HIK havde det svært med at komme frem til afslutninger og de helt store chancer, og havde for alvor problemer med spille sig igennem på den sidste tredjedel af banen.
Jo mere minutter skred frem, jo mere begyndte HIK at satse, hvilket gav et pr giftige omstillings muligheder til gæsterne, der kunne have lukket kampen enkelte gange.

De sidste 10 minutter begyndte HIK at ligge et tungere pres på gæsterne, og begyndte at satse og tage flere risikoer i deres spil, hvor Vanløse udelukkende fokuserede på at forsvare sig. Det lignede til tider powerplay, især da trætheden af Vanløse spillerne også var til at at få øje.

Vi skulle helt frem til dommerens overtid for at få den forløsende HIK scoring, da Jonas Hebo efter et tungt HIK pres ender med bolden i feltet, og nemt kan passere Vanløse keeperen Lasse Krogh til slutresultatet 1-1.