Fodbold, Forside

I en kamp med hele syv scoringer var HIK lige ved at misse chancen for sejr, men en sen scoring i de døende minutter fra Andreas Smed, sikrede alle 3 point på Gentofte Stadion mod Næsby.

SE ALLE MÅL OG HIGHLIGHTS FRA KAMPEN HER: HIK-NÆSBY

Slutspurt i 1. halvleg
Begge mandskaber startede forsigtigt ud i indledningen af kampen, da 1. halvdel af kampen ikke for alvor bød på sammenhængende spil og chancer, foruden nogle enkelte truende dybdebolde fra begge mandskaber. Et udgangspunkt der bar præg af, at begge hold endnu havde deres første sejr til gode i sæsonen.

På trods af den forsigtige start, tog spillet pludseligt fart. De praktiserede dybdeløb gav pote fem minutter inden pausefløjt, da Martin Andersen fra midten af banen førte bolden frem og fandt Mathias Andersen, der uden de store problemer kunne runde gæsternes målmand og prikke bolden i nettet.

Der skulle dog ikke gå længe før gæsterne stemplede ind i kampen, få minutter efter fanges hjemmeholdet i ubalance efter en lang bold fra det fynske forsvar, der først overlappes og efterfølgende sendes ind foran mål, hvor en fremadstorende Rasmus Skovgaard udligner.

Med to hurtige scoringer, lignede det umiddelbart at holdene skulle gå ligeligt til pause. HIK ville det dog anderledes, blot et minut senere opsnappede Mathias Olsen en løs bold, der i samme aktion sendte en vågen Jonathan ’Lålå’ mod målet, hvor angriberen kvitterer med et elegant lob over målmanden til den endelige pausestilling, 2-1 til HIK.

Udbygning og udligning
2. halvleg var ikke mere end godt og vel 10 minutter gammel, før det blev til endnu et mål. Opskriften var nok en gang en lang bold frem i banen, hvor Mathias Olsen fik tilkæmpet sig bolden på kanten af modstandernes felt, med et kælent chip finder han Jonathan ’Lålå’ alene med målmanden. Angriberen viser stort overblik og sender bolden forbi målmanden og på tværs af feltet, hvor Mathias Andersen er fulgt med og derfor uforstyrret kan sætte en inderside på, til hans 2. scoring og en udbygning af HIK-føringen.

Stillingen holdte dog kun i små 10 minutter, da Rasmus Skovgaard igen er på spil. Næsbybacken udnyttede et passivt HIK-forsvar, hvorfor han inviteres ind i banen og kan kanonere bolden ind bag Esben i HIK-målet.

Ikke længe efter skulle det endda også blive til et 3. mål fra Rasmus Skovgaard, da han kommer højest på et hjørnespark og kan udligne med et kvarter igen.

Chance efter chance
Efter at have sat en to-måls føring over styr, virkede HIK-spillerne dog opsatte på at rette op på situationen. Kampens afslutning bød på et væld af nærgående chancer og forsøg i hjemmeholdets favør, hvorfor et føringsmål i den grad lod vente på sig. Vi skulle dog helt ind i dommerens tillægstid før forløsningen kunne finde sted.

To millimeter præcise afleveringer på langs og efterfølgende på tværs af banen, ender for fødderne af indskiftede Andreas Smed, der har timet sit løb til perfektion og derfor køligt kan passere den fynske målmand til det endelige slutresultat på 4-3 til HIK, der henter en vigtig sejr.

Talenterne stod ikke tilbage for seniorerne
Ovenpå en yderst begivenhedsrig divisionskamp, videregav seniorerne banen til U19-mandskabet der tog imod Næstved. Her var der ikke mange slinger i valsen, da det blev til intet mindre end imponerende 9-0 til HIK’erne, med hele fire dobbelte målscorere til følge. Oliver Falkengaard, Jakob Thorup, Oliver Skriver og Gustav Møller scorede således alle to gange i nedsablingen af sydsjællænderne.

Tidligere på dagen sejrede U17 ligeledes, da det blev til 4-2 sejr også mod Næstved, hvilket var drengenes anden sejr af to mulige, hvorfor de indtager føringen i U17 Divisionen.

En yderst succesfuld lørdag i fodboldens tegn, med fuld pointhøst til alle 3 mandskaber, masser af mål og en stærk placering i deres respektive puljer.

Næste kamp for 1. senior bliver mod ude mod Kolding IF, inden Marienlyst kommer på besøg på Gentofte Stadion d. 2. september. Bemærk at denne kamp spilles kl. 15.00.