Fodbold, Forside, Generelt

Først lige en stor tak til alle trænere, spillere og ledere omkring HIK’s 1. Senior for denne sæson, der, som vi alle ved, har været helt speciel. Vi kom i gang igen med den sport, vi alle elsker, men det var i en forkortet og sammenpresset udgave her i juni og juli.

På trods af alle udfordringerne fremstår sæsonen 2019-20, som en succes i HIK regi. Cheftræner Kristoffer Wichmann, staben og spillerne har formået at kvalificere sig til Oprykningsspillet og samtidig er holdet udviklet i en positiv retning, hvor sammenholdet, spillestilen og indstillingen har vist sig at være stærke og bærende elementer i vores elite-miljø.

Der er en høj arbejdsmoral på dette HIK hold, og der er blevet arbejdet med en kolossal flid. De fire gange ugentlige træningspas (+kamp) er blevet brugt så effektivt og målrettet, at vi lige nu står utrolig stærkt med en bred og talentfuld trup i den kommende sæson.

Et eksempel på den flid og professionalisme, som hver enkelt spiller udviser, er at alle spillere kom tilbage fra Corona-pausen i lige så god form, som da krisen indtraf. Det er i sig selv en præstation at selvtræne så godt, at man ikke har mistet noget i de næsten tre måneder, spillerne blev holdt væk fra klubben.

Der skal også lyde en stor tak til vores sponsorer, samarbejdspartnere og Erhvervsklubmedlemmer, der igen i denne sæson har bakket os loyalt op. For tredje år i træk har vi solgt reklamerne på trøjerne til 12 forskellige sponsorer, og vi har igen i denne sæson fået flere og flere skiltesponsorer. Det er en uvurderlig støtte og et enormt vigtigt grundlag for, at vi hele tiden kan udvikle vores træningsmiljø og nå vores sportslige mål.

Vi slutter med ”en gyser”

Sæsonen på hjemmebane gøres færdig i dag imod en virkelig dygtig modstander. Sejrene på 2-0 og 4-0 over Thisted og Brabrand har vist, at vi kan udfordre de stærkeste jyske hold med god og offensiv fodbold.

Men til onsdagskampen har vi besøg af den stærkeste af dem alle ”fra vest”. Aarhus Fremad har leveret en imponerende sæson og klubben har stadig chancen for at rykke op i Nordic Bet Ligaen. Århusianerne er to points efter Helsingør, som de slog på hjemmebane i en regulær topfight for 10 dage siden. Man kan med god ret sige, at HIK i dag møder en klub på Nordic Bet Liga niveau.

Aarhus Fremad er et hold, der kombinerer en stærk fysik med tempofodbold og stor kollektiv dedikation. Ført an af holdets topscorer Christian Nissen ved vi, at vi i perioder vil blive trykket tilbage, og at vi skal modstå et stort pres. Det er vi imidlertid sluppet godt fra tidligere, og det er måske et af de vigtigste skridt, som holdet har taget i denne sæson:

Vi lægger os aldrig ned!!

Til kampen mod Aarhus Fremad tager vi afsked med vores topscorer, Andreas Smed, der har valgt at finde nye græsgange efter sommerferien. Andreas Smed har i flere omgange været vores mest scorende spiller, og han har igennem årene været en fantastisk klub-spiller, der tidligere har spillet på både U17 og U19 holdet. HIK har haft stor glæde af Smed’s spillemæssige og menneskelige kvaliteter – og vi ønsker ham held og lykke fremover.
Der skal også lyde endnu et tak – og et stort held og lykke – til Martin Andersen og Adam Riis, der også stopper på holdet efter denne sæson. Det kan du læse mere om her. 

Med venlig hilsen og på vegne af HIK’s bestyrelse

Per Frimann