Fodbold, Forside

HIK leverede sidste weekend sæsonens bedste præstation, da det blev til tenniscifre i den overlegne hjemmesejr over Odder på Gentofte Stadion. I dag skal præstationen følges op i udekampen mod FC Sydvest.

Amputeret HIK-hold

HIK er rejst til Tønder med et par væsentlige mangler, da både Kristoffer Wichmann, Mathias Larsen og Lasse Lauge Pedersen i kampen mod Odder modtog karantænegivende advarsler.

Det betyder således, at Peter Feher skal forsøge at finde alternativer til især Wichmann og Larsen, der har spillet næsten samtlige minutter i foråret.

Til gengæld kan cheftræneren glæde sig over, at have et par brandvarme offensive profiler med i bussen. Anfører Mathias Olsen må være fuld af selvtillid efter sit lyn hattrick i sidste weekend. Det samme gælder Jonathan Lålå Nielsen, der fik åbnet sin målkonto med to scoringer.

Se eller gense highlights fra kampen her: HIK-Odder

Det brede midterfelt

Det er to hold, der blander sig i det efterhånden ret omfattende midterfelt i rækken. Forårets resultater betyder, at det reelt kun er Frem og Middelfart, der med to i sindet kan kalde sig for 2. Divisionsklub efter sommerpausen.

Der er således blot seks point fra Odder på den første nedrykningsplads, til dagens hjemmehold fra FC Sydvest. Her imellem ligger HIK, som med sidste weekends sejr fik spillet sig midlertidigt fri af den faretruende nedrykningsstreg.

Der fløjtes op kl 15.00 på BankParken Tønder. Desværre er der ikke mulighed for at streame dagens kamp.

Husk at HIK skal i aktion igen allerede på torsdag, når bussen kører til Næsby. Kampstart kl 19.00.

Næste hjemmekamp er på 2. Pinsedag, mandag d. 5. juni. Her er det bundproppen Vejgaard, der gæster Gentofte Stadion.

Stort og småt om dagens modstander

På kampdatoen 27/5, er det jo præcist 25år siden at UEFA henvendte sig til DBU for at høre, hvorvidt Danmark kunne stille med et landshold ved den forestående EM-slutrunde i Sverige blot to uger senere.

FC Sydvest 05 Tønder – det retlige navn på dagens modstander, møder HIK for fjerde gang i historien – her i deres anden divisionssæson. Klubben er en elite-overbygning af Ballum IFBredebro IFLøgum IF og Tønder SF.

Sidstnævnte – Tønder SportsForening, er den bedst kendte. Stiftet 17/5-1920 på “Cafe Skau” i Richtensgade, dengang under navnet “Internationale Fussball-Club 1920”. Året efter dog omdøbt til Tønder Boldklub. Siden har flere idrætsgrene været involveret samt flere klubnavne – fra 2005 dog udelukkende fodbold. Største profil har været OL-sølvvinder (Rom 1960) Henning Enoksen, der var spillende træner fra 1967 og bla. førte holdet i Jyllandsserien. Endvidere er målmand Johan Jensen kendt for i forårssæsonen 1983 (dengang Serie 1) – at holde clean-sheet i samtlige kampe!

Bredebro IF, der også omfatter tennis, håndbold, skydning og er nu mest kendt for (udover ECCO koncernen) deres petanque og Krolf hold (blanding af kroket og Golf) – der meget sympatisk afholder rødvinsturnering 3. torsdag i måneden.

Løgum IF, der, som bekendt, spiller ude ved de 4 Klosterhaller! og friluftsbadet, lige syd for arealet der er hjemsted for traktorklubben FERGU&SON – er også en af de aktive klubber i sammenslutningen.

Ballum IF er sidste deltager i sammenslutningen. Byen er dog mest kendt for Hotel Ballumhus Kro – af mange betegnet som danskpoppens mekka, hvor b.la. Dorte Kollo, Kandis og Peter Belli har huseret. Bliver de medrejsende fans til overnatning på lørdag, kan det kendte orkester Kim & Hallo opleves, og mon ikke de spiller “Tre Bornholmer i en gummibåd” – smagsprøve kan nydes her https://www.youtube.com/watch?v=zqM8meDg0V0. Det kan kun blive et brag.

Klubbens medlemmer nyder mange sociale aktiviteter, heriblandt julehygge med “knepkager”, udover boldspillet.