Fodbold, Forside

HIK er i færd med lidt af en slutspurt om en plads i oprykningsspillet i 2. division til foråret. En 2-0 sejr i weekenden hos Dalum IF betyder, at 1. senior har givet sig selv en finale om én af de fire pladser på lørdag hjemme på Gentofte Stadion mod Middelfart.

SE MÅLENE HER: DALUM-HIK

Artikelfoto: dalumif.dk 

Topscoreren..
HIK skulle forsøge at bygge videre på sidste weekendens nervepirrende overtidsdrama hos Næsby, mod et andet fynsk hold med kurs mod nedrykningsspillet. Kampens betydning var dog ikke til at tage fejl af for hjemmeholdet, der naturligt havde en interesse for at hente tre point mod HIK, hvis det skulle blive til nedrykningsspil for begge mandskaber.

Det kom dog ikke på tale. I en relativt chancefattig 1. halvleg så Lasse Pedersens alvorlige hovedskade efter 41 min. ud til at skulle være den mest dramatiske begivenhed. Det ændrede HIK-topscorer, Jonathan Lålå Nielsen på kort inden pauseteen. Den brandvarme angriber modtog en dybdebold og rundede Dalum-keeper Rasmus Lund med en fin kropsfinte. Herfra kunne han sikkert bringe HIK i spidsen.

.. og supersubben
HIK fik i 2. halvleg flere store muligheder for at lukke opgøret og sikre sig tre vitale point. Vi skulle dog helt frem til fem minutter før slutfløjtet før HIKs supersub, Andreas Smed, dukkede op og afgjorde sagerne.

Carl Lange pressede Rasmus Lund tilstrækkeligt til at Dalum-keeperen mistede bolden, som sprang direkte ud i fødderne på knivskarpe Smed, som i sæsonen har scoret et mål hvert 40. minut han har spillet. Den unge angriber brugte to forsøg på at få bugseret bolden i nettet, og reelt afgøre kampen.

Finale på Gentofte Stadion
Gentofte Stadion har før huset store øjeblikke. Lørdag kan blive endnu ét, når Middelfart kommer på besøg. Spændingen er i hvert fald intakt, da Kolding IF, der ligger to point efter HIK, spiller simultant mod Marienlyst. Kolding IF har en målscore på 18-18, mens HIK med weekendens sejr er på 26-25. Scenariet er derfor klart: hvis Kolding IF vinder med mere end ét mål mod Marienlyst, skal HIK have alle tre point mod Middelfart. Vinder Kolding IF med et enkelt mål er uafgjort nok for HIK. Vinder Kolding IF ikke, er HIK- uanset resultatet på Gentofte Stadion- med i forårets oprykningsspil.

Det bliver med andre ord en nervepirrende sidste runde, hvor der i høj grad vil blive skelet til stillingen i Kolding.

Svær weekend for talenterne
Resultatet på Fyn blev desværre ikke fulgt ubetinget op af de øvrige HIK-hold, der var i kamp igen efter Efterårsferien.

Det blev dog til sejre til både U17 Division og U17 Øst, mens U14-pigerne og U13-drengene også tog to sikre sejre mod hhv. Roskilde og Holbæk. U19 tabte klart hjemme på Maglen til HB Køge med 1-5.

Derudover kan vi sige tillykke til U18 Pige og U16 Pige 7-mands, der blev de første rækkevindere i efteråret. Stort tillykke!


U18 Pige blev rækkevinder i weekenden.