Fodbold, Forside

Søndag blev det til efterårets første udebanesejr, da Avarta blev besejret på Espelunden med cifrene 2-0. Oliver Hansen og Andreas Smed sikrede sejren med et mål hver. 

Banen gjorde det svært

Den vanlige hjemmebane for de grønklædte er for tiden under ombygning, hvilket gjorde at søndagens opgør mellem Avarta og HIK måtte spilles på en alternativ bane, hvor underlaget og den generelle tilstand af banen ikke tilgodeså flot pasningspil. Banens tilstand førte da også til at kampen i store træk aldrig ikke helt fandt en rytme og det etablerede spil udeblev.

Avarta forsøgte sig derfor hovedsageligt med skud fra distancen, uden for alvor og true HIK-målet hvor en stærk spillende Esben ikke vaklede i sine indgreb og aktioner, kampen igennem.

Efter knap en halv times spil tildeles HIK et hjørnespark der sendes ind foran mål mellem venner og fjender, der fører til en god omgang klumpspil, hvorfor Avarta-keeperen ikke får ordentlig fat i bolden, der i stedet ender inden for Oliver Hansens rækkevide, der liggende kan skrabe bolden ind i over stregen, til et føringsmål for de hvidblusede.

Omstillinger var formlen

Efter pausen investerede hjemmeholdet i højere i jagten på den udlignende mål. En solid organisation og en effektiv praktiseret diamant formation på HIK-midtbanen holdte dog Avarta i skak, mens HIK tyede til hurtige omstillinger, med den dårlige tilstand af banen i mængde.

Som kampen skred frem, blev satsningen på det udlignende mål i hus, tydeligere og tydeligere i Avartas kampplan, hvilket i sidste ende var med til og skabe det forløsende punktum på kampen, for HIK. En bolderobring af indskiftede Carl Lange, sendes fluks videre til Ahmed der flot fører bolden frem mod modstandernes mål, inden han uselvisk finder en helt fri Smed, der sikkert sender bolden i mål til slutresultatet 2-0.

En vigtig udebanesejr, som for alvor skaber kontakt til den øverste halvdel af puljen, der som bekendt giver adgang til oprykningsspillet i foråret, der er således kun et enkelt point mellem HIK på 5. pladsen og netop Avarta, på den anden side af ’stregen’.

Næste skalp skal tages lørdag kl. 13.00, hjemme på Gentofte Stadion, når Kolding IF kommer på besøg.

Mandag blev der trukket lod til 4. runde af DBU Pokalen, hvilket gjorde at HIK kan løbe ind i Lyngby BK, hvis det bliver til en sejr i 3. runde mod Silkeborg IF. Kampen mod Silkeborg IF spilles onsdag den 11. oktober kl. 18.45, der samtidig tv-transmitteres på TV3 Sport1.

Fine resultater for talenterne

U13, U14 og U15 var som bekendt i weekenden på fælles tur, da de deltog i H.C. Andersen Cup i Næsby. Her blev det til en 3. plads for både U15 og U13, mens U14 måtte nøjes med en 7. plads i deres årgang.

U17 tog til Nykøbing Falster, hvor de kunne tage hjem med en 1-0 sejr, mens U19 desværre måtte se sig slået 3-2 af SønderjyskE, efter en slutspurt i kampens afslutning.