Fodbold, Forside

Med en pointtotal på fire point for fire kampe var der pres på HIKerne forud for hjemmekampen mod topholdet Marienlyst, der er startet ud med fire sejre ud af fire mulige i 2. division pulje 2.

Hjemmeholdet stod for presset, og hev en vital 1-0 sejr i land.

SE HIGHLIGHTS OG MÅLET HER: HIK-MARIENLYST

Gentofte Fort
Gentofte Stadion er ved at udvikle sig til lidt af et fort for HIK, som med sejren lørdag nåede op på hele otte kampe i træk uden nederlag i de historiske rammer. Vi skal helt tilbage til Skærtorsdag d. 13. april for at finde seneste nederlag.

Det var i kampens indledning også vanskeligt at se, hvordan Marienlyst skulle bryde den rytme. På trods af fynboernes superstart på sæsonen, satte HIK sig på spillet i kampens indledning, hvor dybe bolde i gæsternes bagrum og en velspillende Gustav Therkildsen, især gjorde ondt på topholdet.

Det udmøntede sig desværre ikke i scoringer og derfor kunne de to hold gå til pause med stillingen 0-0.

Det vigtige første mål
Gæsterne kom bedre med som kampen skred frem, og det var tydeligt at det første mål i kampen meget vel kunne være det afgørende. 15 min. inde i 2. halvleg tikkede det ind – og heldigvis til HIK.

Et effektivt pres på boldholder midt på banen resulterede i at bolden havnede hos Jonas Hebo, som resolut sendte bolden dybt efter Jonathan Lålå Nielsen. Den blonde bomber tog et træk ind i banen og lagde bolden ind i fjerneste hjørne, uden chance for Jeppe Kirk i Marienlyst målet.

Målet åbnede kampen op, da gæsterne blev tvunget længere frem på banen. Det gav plads til et hav af HIK-omstillinger, som desværre ikke blev udnyttet. I stedet fik Marienlyst en stor chance efter et indlæg kort før tid. Oliver Hansen kom til undsætning på bagerste stolpe og fik clearet bolden ud af farezonen.

Det blev ikke til flere scoringer i opgøret, og dermed kan HIK glæde sig over at have koblet sig på midterfeltet i rækken, der jagter de to tophold, Marienlyst og Avarta.

Det sidste hop over stregen kan sikres i næste weekend, hvor det lørdag gælder bundholdet Greve på udebane. Der er kampstart kl. 14.00.

Inden da skal HIK i aktion i DBU Pokalen, hvor det i morgen gælder divisionsrivalerne fra sidste år, Fredensborg, som nu frister en tilværelse i Danmarksserien. Kampstart på Fredensborg Stadion kl. 17.15.

Ærgerlige mål i slutfasen
Samtidig med 1. senior spillede U19 i HIK mod FC Roskilde. Efter et mål hver af sidste sæsons U17-topscorere, Oliver Falkengaard og Jakob Thorup, var HIKerne foran 2-1 med under 10 min. igen. Desværre svigtede koncentrationen i slutminutterne, og derfor endte FC Roskilde med at vinde kampen 3-2.

U17 stod efterfølgende også over for FC Roskilde. Her var stillingen også 2-1 indtil kort før tid, men historien gentog sig. FC Roskilde fik udlignet i kort før tid til slutresultatet 2-2.

FC Roskilde viste sig i det hele taget som den onde ånd i denne weekend. Søndag tabte U14 1-2 til B-licens kollegaerne.

U17-2 spillede 0-0 i Øst 2 mod den nykårede licensklub, HUI.

U14-pigerne bankede i Øst-rækken Hvalsø med hele 10-2, mens U13 fik en skrivebordssejr over Sundby BK.